Egy év múlva készül el az észak-erdélyi autópályának a Bechtel által épített utolsó szakasza

A jövő év novemberében készül el az észak-erdélyi autópálya Bihar megyei, 64 kilométer hosszú szakasza, amelyet még az amerikai Bechtel épít meg.

    A román kormány a nyáron közös megegyezés alapján felbontotta az amerikai vállalattal a 2003-ban megkötött szerződést, így a Bechtel összesen a sztráda egynegyedét fogja megépíteni. Eddig 52 kilométer készült el, és a Bihar megyei Bors és Berettyószéplak (Suplacu de Barcau) közötti 64 kilométer hosszú szakaszon még dolgoznak.
    Ez utóbbi szakaszt a Bechtel 2012 novemberében adja át a forgalomnak a Mediafax román hírügynökség által idézett egyik kormányzati dokumentum szerint. 2007-ben kezdték el az építését, akárcsak annak a Berettyószéplak közelében lévő viaduktnak, amely az autópálya legnagyobb ilyen elemének számít. A viadukt majdnem egy kilométer hosszú, magassága pedig eléri a 23 métert.
    A 415 kilométer hosszú, Bors és Brassó (Brasov) közötti nyomvonalon haladó észak-erdélyi autópálya egyelőre hat lefedetlen szakaszára a román szaktárca közbeszerzési pályázatokat fog kiírni.
    Az amerikai vállalat eredetileg 2,2 milliárd euróért vállalta az autópálya megépítését, de az eddig elvégzett munkálatok alapján az összköltség akár a 10 milliárd eurót is elérte volna, ezért döntött a szerződés felbontása mellett a bukaresti kormány.
    Romániában jelenleg csak 313 kilométer autópályán lehet közlekedni, további 276 kilométer építése folyamatban van.

Forrás: MTI

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes