Eddig egy ferihegyi járatot érint a francia sztrájk

Egyelőre egy Budapestről Párizsba induló járatot kellett törölni a francia légiirányítók tervezett sztrájkja miatt – mondta kedden reggel Szilágyi Károly, a Budapest Airport Zrt. szóvivője, aki azt javasolja, hogy a francia fővárosba utazók folyamatosan figyeljék a repülőtér és a légitársaságok honlapját.

Repülők 056

A francia légiirányítók kedden éjféltől sztrájkolnak, a munkabeszüntetés jelentős fennakadásokat okozhat az ország légiforgalmában.

A Budapestről induló járatok közül egyelőre csak az Easyjet esti járatát kellett törölni – mondta Szilágyi Károly. Hozzáfűzte: egyelőre nem tudni, hogy hány járatot érint majd a sztrájk, de érdemes a gép tervezett indulása előtt legalább két órával a repülőtérre érkezni, valamint folyamatosan tájékozódni.

A francia légiforgalmi hatóság arra kérte a légitársaságokat, hogy a párizsi Charles de Gaulle repülőtéren a járatok 20 százalékát, a kisebb kapacitású Orly repülőtéren a járatok 50 százalékát töröljék szerdán.

Az Air France kedden azt jelezte, hogy a hosszú távú járatok menetrend szerint mennek majd szerdán. A közép- és hosszútávú járatok 80 százaléka üzemel majd a Charles de Gaulle repülőtéren, és 50 százaléka az Orlyn.

 

Forrás: mfor.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes