Dunai országokba látogat az EU regionális biztosa

Diplomáciai körútra indul az európai uniós Duna-stratégia országaiban a jövő héten Johannes Hahn regionális biztos – jelentette be csütörtökön az Európai Bizottság bécsi képviselete.

Hahn hét országot, köztük Szlovákiát és Magyarországot érintő látogatásának célja a közlemény szerint az, hogy a helyszínen kapjon képet a transznacionális együttműködés előrehaladásáról, támogassa a részt vevő országok elkötelezettségét, és ráirányítsa a politika és a közvélemény figyelmét a stratégia nagy többletértékéhez.
Hahn jövő szerdán Bécsben kezdi meg diplomáciai körútját. Ezután Szlovákiába, Magyarországra, Horvátországba, Szerbiába, Romániába és Bulgáriába látogat el. Útja keretében politikusokkal és a projektek megvalósításában részt vevő szervezetek képviselőivel találkozik.
Az EU állam- és kormányfői 2009 júniusában kérték fel az Európai Bizottságot, hogy dolgozza ki egy Duna-régiós stratégia részleteit. A makroregionális fejlesztési stratégiát tavaly júniusban, a 2011 első félévi magyar uniós elnökség alatt fogadták el az állam- és kormányfők. Célja a fenntartható fejlődés, a természeti területek, tájak és kulturális értékek védelme a meglévő források jobb és összehangoltabb kihasználásával. Megalkotásában nyolc EU-tagállam és hat unión kívüli ország vesz részt.

Forrás: MTI

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes