Döntött a kormány a 25 év alattiak járulékmentességéről

A 25 év alattiak esetében, amennyiben a munkát vállaló fiatal pályakezdőnek minősül akkor a tervezett 14 százalékos adó helyett az első két évben 0 százalék lesz a munkáltatói adóteher – áll a Nemzetgazdasági Minisztérium szerda délutáni közleményében.

A kormány 2012. június 28-án döntött arról, hogy a munkahelyek megvédése és teremtése érdekében hatékony adópolitikai eszközökhöz nyúl. A foglalkoztatottsági fordulat elérésére egy világos, közérthető, jelentős adóelőnyt biztosító programot dolgozott ki a munkáltatók és a vállalkozások számára – írja az NGM.

"Az akcióterv meghirdetése óta a kormány számos konzultációt folytatott az érintett szakmai szervezetekkel. Így tárgyalt a kormányzati javaslatokról Vállalkozásfejlesztési Tanács, a Befektetői Tanács, hazánk valamennyi adószakmai szervezete, valamint a munkavállalók érdekképviseleteit is magában foglaló Versenyszféra Állandó Konzultatív Fóruma, ahol mind a munkaadói, mind pedig a
munkavállalói oldal támogatta, hogy a kormány a munkahelyek megőrzése, illetve bővítése érdekében célzott adókedvezményeket vezessen be" – áll a tárca közleményében.

A fent említett fórumokon helyeselték a támogatásra javasolt célcsoportokat, mivel mindannyian úgy értékelték, hogy a munkaerőpiacon a fiatalok, az idősebbek, a szakképzetlenek, a tartós munkanélküliek és a kisgyermekes anyák elhelyezkedési esélyei a legkedvezőtlenebbek, így a foglakoztatásuk fenntartására alacsonyabb adók mellett sokkal nagyobb esély mutatkozik.

A Munkahelyvédelmi Akciótervről folytatott konzultációk a mai nappal végretértek, a kormány a beérkező javaslatokat megvizsgálta és döntött a támogatható módosításokról. A döntések közül a legfajsúlyosabb, hogy a 25 év alattiak esetében, amennyiben a munkát vállaló  fiatal pályakezdőnek minősül akkor a tervezett 14 százalékos adó helyett az első két évben 0 százalék lesz a munkáltatói adóteher – emeli ki a Nemzetgazdasági Minisztérium.

Forrás: MFOR

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes