Díjazták a cégek karbantartási gyakorlatát

Tizedik alkalommal hirdette ki tegnap az Európai Helyes Gyakorlat Díj nyerteseit a Munkahelyi Egészség és Biztonság Világnapján az Európai Munkahelyi Biztonsági és Egészségvédelmi Ügynökség.

 

A díjra különböző méretű és eltérő profilú vállalkozások neveztek, annak érdekében, hogy bemutassák és másokkal megosszák saját, helyes gyakorlataikat. – Több száz pályázat érkezett, amelyek közül csak a legjobbakat jelölték az Európai Helyes Gyakorlat Díjra. A nyolc győztes és a tizenöt elismerésben részesült vállalat pályázata rávilágított az "Egészséges Munkahelyek Kampány" legfőbb üzenetére, mely szerint a rendszeres karbantartásnak döntő szerepe van a munkahelyi veszélyek felszámolásában és a kockázatok kezelésében – fogalmazott Jukka Takala, az EU-OSHA igazgatója.

- A nyertes vállalatok és szervezetek kiemelkedő munkájukkal nagyban hozzá járultak a biztonságos karbantartás helyes gyakorlatának népszerűsítéséhez – mondta Andor László, az Európai Bizottság (EB) foglalkoztatási és szociális ügyekért felelős biztosa. Hozzátette: ezek a gyakorlatok összhangban vannak a Munkahelyi egészségvédelem és biztonság közösségi stratégiájával (2007-2012), melynek célja – a munkahelyi megbetegedések megelőzésén túl negyedével csökkenteni a munkahelyi balesetek számát az Európai Unióban.

- A megfelelő karbantartás hiányának komoly biztonsági következményei lehetnek, mely végső soron hatással lehet a termelékenységre és a jövedelmezőségre is. A biztonságos karbantartás kialakításához szükséges idő és forrás megszerzésével a díj nyertesei évek óta proaktívan védik üzleteik és alkalmazottaik érdekeit – mondta Kardkovács Kolos, jogi és koordinációs ügyekért felelős helyettes államtitkár, a magyar EU Elnökség képviselője.

A nyolc győztes vállalat: Voestalpine Hytronics GmbH és Voestalphine Weichensysteme GmbH (Ausztria, vas-, és acélipar), a biztonságos karbantartás eléréséhez használt technológia megvalósításáért; Protón Electrónica SLU (Spanyolország, elektromos berendezések) a javítás és a karbantartás kliensekkel való összehangolásáért; Actavis Kft (Málta, gyógyszeripari termékek) a karbantartás biztonságáért végzett proaktív és reaktív beavatkozásaiért; Skellefteå Räddningstjänst (Svédország, tűzoltóság), a tűzoltók biztonságos munkavégzési rutinjának fejlesztésért; Sonae (Portugália, kiskereskedelem) megelőző és javító karbantartások végzéséért; Glass Handling Technic Vof (Hollandia, kertészet) kertészeti üvegházak biztonságos és hatékony karbantartásáért és javításáért; Tarmac Quarry Materials (Egyesült Királyság, bányászat és kőfejtés) a hozzáértő karbantartási csapatáért; STIB-MIVB (Belgium, közlekedés) a karbantartás átfogó megközelítéséért a munkakörnyezet tervezésétől kezdve.

A szentgotthárdi General Motors Powertain – Magyarország Kft. is elismerésben részesült. Pályázatában a motorgyártó olyan költséghatékony módszereket mutatott be, amely a kockázatértékelésen és az alkalmazottak oktatásán keresztül segítik elő a biztonságos karbantartást.

Forrás: hrportal.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes