Csütörtöki hírek

Összeomlott a biztosítóberendezés. Bécsi forgalmi akadályok a hó miatt. Kötvényt bocsát ki a MÁV Zrt. Pályakarbantartó járművek beszerzése Helsinkiben.

title

 

Berlin | Németország — Kedden késő délelőtt összeomlott a biztosítóberendezés a berlini gyorsvasút észak-déli alagútjában és a környező pályákon. Az itt közlekedő három viszonylat (közös követésük csúcsidőben nagyjából három perc) utasainak rendkívül ritka követésre és kiszámíthatatlanul hosszú utazással kellett számolniuk. A hírek szerint a hibát a számítógépes biztosítóberendezés hibája okozta. Nemrégiben a BVG-nél a metróban adta fel a számítógép a munkát, emiatt néhány órán át csak kézi, élőszavas forgalomrirányítás működött a német főváros metrójában.

DSCN4796
Az észak-déli alagútban közlekedő három viszonylat átlagosan 3 percenként jár csúcsidőben, így a biztosítóberendezés hibája meglehetősen érzékenyen érinti a gyorsvasutat
(képünk illusztráció, az alagút Potsdamer Platz állomásán korábban Halász Péter fényképezett)

A berlini S-Bahnra egyébként is rájár a rúd: nemrégiben a Ringbahn vonatait érintette egybiztosítóberendezési kábeltűz, emiatt napokig vonatpótlók jártak egy szakaszon. Ráadásul az S-Bahn vonatai még mindig, már több, mint másfél éve szükségmenetrend szerint közlekednek.

Bécs | Ausztria — Nem csak Magyarországon, hanem Ausztriában is gondokat okoz a tél. Szerdán a bécsi közlekedési vállalat, a Wiener Linien közleménye szerint a hegyvidéki járatok csak nehezen közlekedtek, a 35A jelzésű busz rövidített útvonalon járt este a havas, jeges hegyvidéki utak miatt. A belvárosi 13A jelzésű busz is terelve közlekedett. Az osztrák fővárosban 16 hóeke és félszáz síkosságmentesítő gép járja az utakat.

Budapest | Magyarország — Tízmilliárd forint értékű kötvényt bocsáthat ki a MÁV a pályavasút működéséhez szükséges beruházásokra, amelyre és kamataira az állam garanciát vállal. Az erősen alulfinanszírozott pályavasútnak ez a gazdasági megoldás jelenthet mentőövet, a leromlott pályaállapotokon sürgősen javítani kell, ez a közelmúltban főleg forráshiány miatt akadozott.

Helsinki | Finnország — A helsinki HKL tömegközlekedési vállalat 2,5 millió euró értékű, egyedi tervezésű villamos hálózati karbantartó járművet vásárolt. A most leszállított eszköznek még párja is érkezik majd a gyártó Windhoff cégtől, ezekkel váltják ki a jelenlegi, még az ötvenes években gyártott karbantartókat. A szerkezet -30 fokig üzemképes, alkalmas síncsiszolásra, hótakarításra és glükolos jégmentesítésre.

forrás: iho.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes