Csökken az autópályadíj péntektől

Péntektől 1530 forintról 1170 forintra csökken a D1 négynapos autópálya e-matrica ára.

Péntektől olcsóbb a négynapos autópályamatrica, A csak személyautókra érvényes D1 négynapos e-matrica ára 1530 forintról 1170 forintra csökken – közölte az Állami Autópálya Kezelő (ÁAK) Zrt. A díjszabás szezonális változásait minisztériumi rendelet szabályozza.

A változás az úgynevezett motoros e-matricákat is érinti. A kétkerekű járművek tulajdonosai féláron vásárolhatják meg a D1 kategóriás négynapos e-matricát, amelyet a május 1-jei áremelkedés után október 1-től ismét 585 forintért szerezhetnek be.

A motoros úthasználati jogosultságot a megszokott módon, tehát az ÁAK Zrt. ügyfélszolgálati irodáin, viszonteladói hálózatán, illetve az ismert virtuális értékesítési csatornákon – internet, sms, telefonhívás – keresztül lehet megváltani.

Az ÁAK közleménye szerint az elmúlt esztendők értékesítési tapasztalatai alapján elmondható, hogy az utazók a nyári hónapokban – különösen júliusban és augusztusban – vásárolják a legtöbb négynapos e-matricát. Az ÁAK ügyfélszolgálatai és viszonteladói hálózata január 1-től szeptember 26-ig 8,2 millió darabot értékesített ebből a fajtából, ami kis mértékben meghaladja a tavalyi 8 milliót.

Az eladások öt éven keresztül tapasztalható, folyamatosan emelkedő trendje a gazdasági világválság hatására tavaly tört meg, 2010-ben azonban újra növekedési pályára állt.

A közlemény szerint az árváltozáson kívül fontos információ még, hogy az utazók október 1-től a cseh, az osztrák és a szlovák matricákon kívül a szlovén autópályákra érvényes úthasználati jogosultságokat is megvehetik az ÁAK ügyfélszolgálati irodáin.

A társaság hosszú távú célja az, hogy ügyfélszolgálatain valamennyi szomszédos ország matricái beszerezhetők legyenek.

Forrás: nol.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes