Csaknem 3 ezer dolgozót vesz át az Auchan a Corától

Akár pár hónap alatt lezajlódhat a magyarországi hét Cora-áruház átvétele, amelyek közül a felvásárló Auchan a tervek szerint egyet sem zár be – mondta Gillemot Katalin, az Auchan szóvivője csütörtökön.

Mint mondta, csaknem 3 ezer dolgozót vesznek át a Corától.

A kapcsolatfelvétel nem rég kezdődött meg, azt remélik, néhány hónap alatt lezajlódhat az átvétel. Az érintett áruházak nyitva tartanak az átalakítások ideje alatt is.

Gillemot Katalin szerint önmagában a felvásárlás nem okoz azonnal jelentős változást a piacon, a későbbi hatást pedig most még nehéz megmondani.

A Nielsen 2010-es adatai szerint az Auchan a hatodik helyen áll 224,8 milliárd forintos forgalommal az üzletláncok rangsorában, a Cora forgalma 96,6 milliárd forint volt, ezzel a 10. helyet foglalta el.

Az Európai Bizottság április 18-án hagyta jóvá, hogy a az Auchan francia kiskereskedelmi csoport felvásárolja a Cora áruházakat működtető Magyar Hipermarket Kereskedelmi Kft.-t.

Az uniós végrehajtó testület indoklása szerint "a bizottság által folytatott vizsgálatok megerősítették, hogy az egyesüléssel létrejött vállalatnak továbbra is számos egyéb erős versenytársa lesz, és hogy valamennyi érintett piacon elegendő számú alternatív szállító áll majd a fogyasztók rendelkezésére".

Forrás: MTI

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes