Célegyenesben a Közúti Közlekedésbiztonsági Akcióprogram 2011-2013

1,8 milliárd forint pályázati forrás önkormányzati közlekedésbiztonsági beruházásokhoz


Schváb Zoltán, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedési helyettes államtitkára, az ORFK -OBB társelnöke nyitotta meg a „Hogyan tovább? Közlekedésbiztonság a Fehér Könyv után" c. konferenciát 2010. november 30-án, Budapesten.

Az államtitkár elmondta, hogy véglegesítés előtt áll a következő évekre szóló hazai akcióprogram. A rendezvényen elhangzott: a nemrégiben megjelent pályázati kiírások alapján 2013-ig összesen 1,8 milliárd forintnyi állami társfinanszírozással valósulhatnak meg közlekedésbiztonsági beruházások.

Schváb Zoltán előadásában jelezte: a 4. Európai Közlekedésbiztonsági Cselekvési Program stratégiai célja a közúti balesetek halálos áldozatai számának 50 százalékos csökkentése a 2011-2020 közötti időszakban. A magyar Közúti Közlekedésbiztonsági Akcióprogram e törekvéshez illeszkedve fogalmazza meg az első három év beavatkozási irányait és lehetőségeit. A hazai dokumentumot a szaktárcák a közeljövőben véglegesítik.

Az államtitkár kifejtette: a közösségi Cselekvési Program hét stratégiai célterületének támogatása mellett magyar álláspontként a közlekedésre nevelés központba helyezését és az európai tranzitforgalom kiemelt kezelését javasoljuk megfontolásra a tagországoknak.

Az országos közutak települési átkelési szakaszain megvalósítandó közúti közlekedésbiztonsági beruházásokhoz három év alatt összesen 1,8 milliárd forint állami hozzájárulásra pályázhatnak az önkormányzatok. Az államtitkár szavai szerint a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ (KKK) által kiírt három konstrukcióban összesen 80-100 pályázat kaphat támogatást egyebek mellett körforgalom, jelzőlámpás gyalogátkelőhely vagy településkapu építésére. A részletes kiírások a KKK (http://kkk.gov.hu/pages/index.jsf?p=2&id=4910) és a szaktárca honlapján is megtalálhatók.

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium
Kommunikációs Főosztály

Forrás: integratorforum.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes