Civil Fórum a magyar elnökség közlekedési programjáról

Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára Civil Fórumon ismertette a magyar uniós elnökség közlekedési prioritásait. Az 50-60 érdeklődő részvételével megrendezett találkozón a társadalmi és szakmai szervezetek észrevételezhették a szakterületi programot. Az esemény a februári, magyarországi informális tanácsülés előkészítését szolgálta.

Az államtitkár előadásában általános áttekintést adott a magyar elnökség közlekedési prioritásairól. Beszámolt arról, hogy az Európai Parlament Közlekedési és Idegenforgalmi Bizottsága január 25-i meghallgatásán támogatta a magyar elképzeléseket.

Az informális miniszteri találkozót említve kitért arra, hogy az uniós tagállamok szakterületi vezetői előzetes politikai vitát folytatnak majd a TEN-T transz-európai közlekedési hálózat felülvizsgálatáról 2011. február 7-8-án, Gödöllőn.

Völner Pál elmondta, hogy a magyar kormány egyértelmű szándéka elnökségi programjának széleskörű társadalmi megismertetése és elfogadtatása. A minisztériumok ezért a tanácsülések, magas szintű konferenciák előtt, azok témájához kapcsolódva kikérik a civilek véleményét, javaslatait. Az érdemi, hasznos észrevételek gazdagítják és árnyalják a közös európai kérdések többnyire kormányzati keretek közt folyó tárgyalását.

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium
Kommunikációs Főosztály

Forrás: integratorforum.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes