CIECA közgyűlés és nemzetközi kongresszus Budapesten

A Nemzeti Közlekedési Hatóság meghívására június 3-4-én Budapesten tartja a 2010. évi soros, 42. Közgyűlését és Nemzetközi Kongresszusát a Hollandiában 1956-ban alapított, ma brüsszeli székhelyű Nemzetközi Gépjárművezetői Vizsgabizottság (Commission Internationale des Examens du Conduit Automobile – továbbiakban CIECA).

A rangos nemzetközi szervezet a gépjárművezetői vizsgáztatást végző hatóságok, illetve a hatóságok által felügyelt polgári szervezetek nemzetközi egyesülete, amely jelenleg 40 országból 50 tagot számlál. A CIECA az Európai Bizottság első számú szakértője és kiemelt projektpartnere a gépjárművezetői vizsgáztatás kérdéseiben, valamint egyéb közlekedésbiztonsági projektjeiben.

Az ez évi kongresszus témája: „A kezdő gépjárművezetők képességeinek a felmérése”. Az idei rendezvényre – amelyre Európából, Afrikából, Ázsiából, Amerikából és Ausztráliából is érkeztek vendégek – az Európai Bizottság Közlekedési Főigazgatósága (DG MOVE) is ellátogat.
A résztvevők arra keresik a választ, hogy milyen eszközök állnak ma a vizsgabiztosok rendelkezésére a gépjárművezető-jelöltek tudásszintjének, képességeinek a felmérésére, és mely kompetenciák meglétét kell valójában vizsgálniuk.

 

A kétnapos eseményt Horváth Zsolt Csaba, a Nemzeti Közlekedési Hatóság elnöke nyitotta meg. A nemzetközi szervezet taggyűlésén, amelyre 29 országból összesen 70 meghívott érkezett, a Nemzeti Közlekedési Hatóság képviselőjét a szervezet igazgató tanácsába választották. Az esemény rangját mutatja az is, hogy a 4-i kongresszus látogatóinak a száma a 130 főt is meghaladja Európa, valamint a négy másik kontinens mintegy 35 országából.

Forrás: magyarkozlekedes.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes