Budapesti közlekedési dugók elkerülésére küldött javaslatok

A Főpolgármester és Polgármester-helyettes úrnak címzett levelünkben 12 pontba szedve rövid és hosszú távú forgalmi intézkedéseket javasoltunk. A forgalmi rend változtatásával, az értelmetlenül lezárt utak megnyitásával, jelzőlámpák beállításával, P+R parkolók bővítésével, alagútrendszerek, hidak építésével, a BKV és a dunai közlekedés bővítésével, az építkezések jobb szervezésével kérjük városvezetőinket a közlekedés fejlesztésére, a forgalmi torlódások enyhítésére! Budapest kapott egy új Város Szívet egy beteg érhálózathoz!

Az Emberibb Parkolásért Mozgalom, a Közlekedési Dolgozók Országos Egyesülete javaslatot tett Budapest közlekedési gondjainak megoldására. A Főpolgármester és Polgármester-helyettes úrnak címzett levelünkben 12 pontba szedve rövid és hosszú távú forgalmi intézkedéseket javasoltunk. A forgalmi rend változtatásával, az értelmetlenül lezárt utak megnyitásával, jelzőlámpák beállításával, P+R parkolók bővítésével, alagútrendszerek, hidak építésével, a BKV és a dunai közlekedés bővítésével, az építkezések jobb szervezésével kérjük városvezetőinket a közlekedés fejlesztésére, a forgalmi torlódások enyhítésére!

Fővárosunk vezetése az utóbbi évtizedekben megfeledkezett a közúthálózat fejlesztéséről, így nem teremtették meg a Város Szíve programban a közlekedési utak és parkolóhelyek megszüntetésének feltételeit. Alternatív útvonalak nélkül az autók "kiszorítása" a környékbeli kerületek túlterheltségét és közlekedési káoszt okozott! Budapest kapott egy új Város Szívet egy beteg érhálózathoz! A magas parkolási díjakért, benzin árért, adóterhekért a budapesti autósok csak lezárt közlekedhetetlen utakat, állandósuló dugókat, terrorizáló parkoló őröket, és a menekülő utaknál keményen büntető rendőri szigort kapnak!

Az EMPAMO által kért adatokból kiderül, hogy városvezetésünknek nincs egységes koncepciója, rálátása Budapest közlekedési hálózatára! Így nem csoda, ha Fővárosunknak közlekedése nem összehangolt, forgalmi rendszere túlbonyolított, logikátlan és évtizedekkel van lemaradva az igényektől. Javaslataink a forgalmi dugók enyhítését, az átláthatóbb közlekedést, az építkezések jobb szervezését, és ezzel városunk légyszennyezettségének csökkenését célozták meg! Az autókereskedők forgalmának 20%-os, és az üzemanyag vásárlás 15%-os visszaesése azt bizonyítja, hogy aki csak tehette, már nem közlekedik autóval!

Ezért felkérjük az egyes környezetvédő és kerékpáros szervezeteket, hogy az autósok értelmetlen üldöztetése, sarcolása helyett inkább konstruktív ötletekkel, megoldásokkal szorgalmazzák a budapesti közlekedésre, a légyszennyezettség csökkentésére tett javaslataikat. Egyúttal kérnénk a többi civil szervezetet, és rendezvényszervezőt tanúsítsanak önmérsékletet és programjaikat, rendezvényeiket lehetőleg a forgalom akadályozása nélkül ne munkanapokon tartsák. Ne gerjesszék az amúgy is nagy forgalmi dugókat, ezzel is elősegítve városunk levegőjének tisztaságát, a szmog riadó elkerülléséért. Érdeklődésre www.empamo.hu 30-633-06-78 Legin István Murányi József EMPAMO Apáthy István KDOE

 

Forrás: muszaiforum.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes