Budapesten is bemutatták a NABI Sirius nevű új autóbusz modelljét

A Közlekedési Múzeumban a hétvégén bemutatták a NABI legújabb,  Sirius elnevezésű modelljét, amelyet a magyar és az európai piacra tervezett a cég.

A kaposvári bemutatót követően a fővárosban is bemutatkozott a NABI Sirius névre keresztelt autóbusza – adta hírül az okauto.hu. A jármű a sajtótájékoztatót követően országos teszt körútra indult, melynek során vidéki nagyvárosok közlekedési vállalatainál áll majd szolgálatba néhány hetes időszakokra. Elsőként november 8. és 15. között Pécsett, majd a későbbiekben Budapesten és környékén lesz látható a Sirius, és más városokban is próbaüzemben vesz részt még az idén.

A NABI Sirius bemutatott városi kivitele moduláris felépítésének köszönhetően teljesíti az európai igényeket. A modularitás előnye, hogy (a NABI családból választva) többfajta autóbuszt vásárlása esetén, kisebb ráfordítással karbantarthatóak az azonos modulokból épült járművek.
A NABI a fővárosi eseményen bejelentette a Sirius típuscsalád következő járművének fejlesztését is . Az új autóbusz 2011 tavaszán mutatkozik majd be a nagyközönség előtt. A Sirius modellek konstrukciós kialakítása lehetővé teszi, hogy városi, elővárosi, helyközi szóló- vagy csuklós autóbuszt, trolibuszt, gáz, vagy hidrogén hajtású variációt is elkészítsenek belőle. A NABI Sirius első járművének technikai és műszaki alapjaira moduláris módosításokkal készül az új, elsősorban a regionális közlekedés igényeire szabott jármű.

A NABI az acélvázas kialakításnak köszönhetően strapabíróbb kocsit fejleszt, nagy hangsúlyt fektetve a környezetvédelemre: a tiszta üzemű dízelmotor teljesíti az EU5-ös normát és megfelel az EEV besorolásnak is, adalékanyag igény nélkül. A modern sebességváltók alkalmazása alacsony üzemagyag-fogyasztást biztosít. Ezen felül a modell tervezésénél odafigyeltek a mozgáskorlátozottak közlekedésének megkönnyítésére is.

forrás: integratorforum.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes