Budapest Airport: újabb elismerést söpört be a SkyCourt!

A-SkyCourt-aclszerkezete_280x187_accdb7944e361c925a4a50c047732b6f[1]

Ezúttal a rangos European Award for Steelstructures, azaz az Európai Acélszerkezetek Nagydíját vehette át a Budapest Airport (BA) nevében Stephan Schattney fejlesztési igazgató. A díjat a németországi Potsdamban rendezett kongresszuson ítélte oda a nemzetközi zsűri, és tegnap adták át a SkyCourtot építő KÉSZ Zrt. budapesti irodaházában.

Stephan_Schattney_az_ECCS_djval

A rangos elismerést kétévente ítéli oda az európai acélszerkezeti építőket tömörítő szervezet, az ECCS (European Convention for Constructional Steelwork) kongresszusa azoknak az épületeknek, amelyek tervezése és megvalósítása magasan kiemelkedik az európai mezőnyből. Ezt a díjat kapta meg a BA terminálja, amelyet az idei év március 27. óta használhatnak az utazók. A három emelet magas, csupa üveg és acél szerkezetű épület hosszú évek csapatmunkájának eredménye, a tervezéstől az átadásig. Így a díjat a BA közösen nyerte el a KÖZTI tervezőivel, valamint a KÉSZ tervezői és gyártói gárdájával.

A_SkyCourt_aclszerkezete

 

A díj elnyerésével a Budapest Airport olyan világszínvonalú épületek elitklubjába került, mint amilyen az Abu Dhabi Formula-1-es pálya vagy a dublini Aviva labdarúgó stadion. Az értékes nemzetközi elismerést Markó Péter, a Magyar Acélszerkezeti Szövetség elnöke adta át a KÉSZ Zrt. budapesti irodaházában Stephan Schattney-nak, a Budapest Airport fejlesztési igazgatójának,Szalados Lászlónak, a KÉSZ vezérigazgatójának, valamint a KÉSZ statikus tervezőinek és a KÖZTI tervezői csapatának.
Stephan Schattney, a Budapest Airport fejlesztési igazgatója a díjátadón kifejtette: „Óriási elismerés ez a díj a számunkra, hiszen többéves, a KÖZTI-vel és a KÉSZ-szel folytatott közös munkánkat díjazta a zsűri. Büszkeséggel tölt el, hogy ilyen kiváló csapattal dolgozhattam együtt a tervezés első fázisától egészen a SkyCourt átadásáig. Az sem utolsó szempont, hogy a terminálépület átadása óta naponta kapjuk az elismerést a legfontosabb célközönségtől, maguktól az utazóktól, akik használják és szeretik a SkyCourtot, értékelik annak felemelő eleganciáját, megkapó tervezését és a színfalak mögé rejtett mérnöki munkát.”

 

Forrás: magyarkozlekedes.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes