Bírósághoz fordult a mozdonyvezetők sztrájkja miatt a MÁV

A MÁV Trakció Zrt. a Fővárosi Munkaügyi Bírósághoz fordult csütörtökön, azt kérte, hogy állapítsa meg a Mozdonyvezetők Szakszervezete által május 22-én, szombaton 8 óra és 14 óra között időre kilátásba helyezett sztrájkjának jogellenességét – közölte a MÁV Trakció Zrt. csütörtökön közleményben az MTI-vel.

Németh László, a Mozdonyvezetők Szakszervezetének ügyvezető alelnöke az MTI érdeklődésére közölte: később reagálnak a MÁV-Trakció közlésére.
A MÁV-Trakció tájékoztatása szerint a Mozdonyvezetők Szakszervezete május 5-én kezdeményezte a szakszervezet által március 31-én indítványozott kollektív munkaügyi vita folytatását újabb követelésekről, és kilátásba helyezte, amennyiben nem vezetnek eredményre az egyeztetések, akkor május 22-én 8 óra és 14 óra közötti időszakra sztrájkot hirdet.

A munkáltató közölte, hogy az újabb sztrájkfenyegetés és az egyeztetés folytatása meglepetésként érte őket, mivel a március 31-én kezdett kollektív munkaügyi vitát lezárták, miután április 9-én megkötötték a kollektív szerződésnek a foglalkoztatás részleteit tartalmazó függelékeit.
A vasúttársaság tájékoztatása szerint információjuk alapján a szakszervezet május 6-án keresetet nyújtott be a Fővárosi Munkaügyi Bíróságra, hogy mondja ki a május 22-re meghirdetett sztrájk jogszerűségét még a munkabeszüntetés megkezdése előtt. A MÁV Trakció közlése szerint a szakszervezeti keresetet a bíróság érdemi vizsgálat nélkül elutasította.

Forrás: hrportal.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes