Bármikor lehet BKV-sztrájk

Bármikor tarthatnak rövid figyelmeztető sztrájkot a BKV buszos szakszervezetei – közölte Nemes Gábor, a Tömegközlekedési Dolgozók Független Szakszervezeti Szövetségének szóvivője hétfőn az MTI-vel az újabb sikertelen bértárgyalás után. A BKV közölte: folytatódik a tárgyalás.

Nemes Gábor elmondta, miután múlt csütörtökön megtették sztrájkfelhívásukat és ezzel egy időben egyhetes kollektív munkaügyi vitát is kezdeményeztek, a törvények értelmében ez idő alatt bármikor lehet egy legfeljebb kétórás figyelmeztető sztrájkot tartani. Mint hozzátette: ezt nem kell előre bejelenteni. Nemes Gábor szólt arról is, hogy a hétfői tárgyaláson sem történt előrelépés az idei béremelésről folytatott tárgyaláson. A munkáltató továbbra is ragaszkodik az idei 3, míg a buszos szakszervezetek a 8 százalékos béremeléshez. Az MTI kérdésére a szóvivő elmondta: kevés annak az esélye, hogy ezen a héten sztrájkba lépjenek követeléseik eléréséért. Gulyás Attila, a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének elnöke elmondta, hogy a hétfői tárgyaláson a kötöttpályás (HÉV, metró, villamos) szakszervezetek is kollektív munkaügyi vitát kezdeményeztek a munkáltatónál, ami azt jelenti, hogy a cég vezetőségének tárgyalási kötelezettsége van egyhetes időtartamra.

A cikk részletei –>

- mfor.hu -

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes