Bővül a Bosch hatvani bázisa

5891_bosch2[1]

Néhány héten belül újabb többmilliárdos építkezést indít Budapesten a Bosch csoport, amely 35 milliárd forintot szán a következő években magyarországi beruházásokra.


Összesen 35 milliárd forintot fordít a következő néhány évben magyarországi beruházásokra a Robert BOSCH csoport. Elsőként most októberben kezdődik meg új budapesti központjának építése, mégpedig saját telekre. A cég ugyanis bérli jelenlegi bázisát, ahol egyebek között a ma már 600 villamos- és gépészmérnöknek, valamint mechatronikai mérnöknek munkát adó Budapesti Fejlesztési Központ (BFK) működik.

Bővül a Bosch hatvani bázisa

A Robert Bosch a jelenlegi bérelt ingatlantól néhány száz méterre a Gyömrői úton több telket vásárolt meg, ahol a 6 milliárd forintba kerülő első beruházási ütemben 2013 elejére elkészülő épületbe fog költözni a zuglói Angol utcából a Bosch Rexroth Kft., valamint ott kap helyet a fejlesztőközpont egyik legnagyobb részlege, a motorvezérlések továbbfejlesztésén dolgozó automotive electronics osztály.

Jövőre újabb épület kivitelezése kezdődik meg a BFK számára, majd egy laborépület létesül, és a főállású mérnökök száma 2014 végére 750-re emelkedik. 2010-ben már 25 olyan autóipari szabadalmat jegyeztek be, amelyet a központ munkatársai jegyeznek.

A cégcsoport legnagyobb magyarországi gyára, a hatvani Robert Bosch Elektronika Kft. is folyamatosan bővül a tavalyi  beruházásoknak – gyártócsarnok építéseknek – köszönhetően. A társaság alkalmazottainak száma az elmúlt év végére 12 százalékkal 2470 főre emelkedett.

A hatvani leányvállalat telke a négy gyártócsarnokkal azonban teljesen megtelt, ezért a cégvezetés a termékportfólió racionalizálást határozta el. Ez azt jelenti, hogy a kisszériás termékek gyártását máshova viszik, és gyártósoruk helyére olyan gépeket telepítenek, amelyek révén jelentősen nő az egy négyzetméterre eső termelési érték. Mindez nem csupán a következő 3 év alatt végreghajtandó 16 milliárd forint értékű gépberuházással, hanem jelentős létszámbővítéssel jár együtt: a vállalat létszáma 2013 elejére ezer fővel bővül.

 

forrás: raktaram.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes