Borulhat a vontatási piac – Cargo új profilt indít, a GYSEV partnert keres, a Trakció fejlesztene

Jelentősen átalakulhat a hazai vasúti vontatási piac a következő években. A vasúti teherszállítás első számú szereplője, az osztrák ÖBB-ből kivált Rail Cargo Austria tulajdonában lévő MÁV Cargo Zrt. ugyanis egyre kevésbé kíván a MÁV-Trakció Zrt. szolgáltatásaira támaszkodni.

Olyannyira, hogy 2012-ben már a saját mozdonyai mögé kötné szerelvényei többségét. A Trakció szélsőséges esetben három év múlva elveszítheti piaca hatodát. Ám – mint az érintettektől megtudtuk – nem kötelező a szakítás.
Márkus Imre, a Trakció vezérigazgatója reméli, hogy a Cargo 2012 után is cége ügyfele marad. A Trakció ennek érdekében kész hozzáigazítani szolgáltatásait a Cargo vontatási igényeihez, minőségi elvárásaihoz. Kovács Imre, a Cargo vezérigazgatója sem elsősorban saját mozdonyparkot akar, hanem minőségi szolgáltatást a pénzéért, reális áron. (…)
Jelentősen átalakulhat a hazai vasúti vontatási piac a következő években. A vasúti teherszállítási szektor első számú szereplője, a MÁV Cargo Zrt. ugyanis egyre kevésbé kíván a MÁV–Trakció Zrt. szolgáltatásaira támaszkodni. Olyannyira, hogy 2012-ben már a saját mozdonyai mögé kötné szerelvényei többségét. Az ehhez szükséges vontatási engedélyt a napokban kapta meg.

A cikk részletei ->
- mavcargo.hu -

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes