BKV-sztrájk a HÉV kiszervezése miatt

Az úgynevezett kötött pályás szakszervezetek továbbra is fenntartják a sztrájkfenyegetés lehetőségét a HÉV kiszervezése miatt, mivel a BKV-tól megkapott anyagban nincs számítás, hatástanulmány, vagy a dolgozók jövőjét biztosító dokumentum – közölte a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének (VTDSZSZ) elnöke csütörtökön az MTI-vel.

Gulyás Attila elmondta, hogy a BKV menedzsmentjének március 10-ig adtak határidőt arra, hogy a szakszervezeteknek megküldjék a HÉV kiszervezése kapcsán az elvi döntéshez szükséges szakmai anyagokat. Ezt kedden megkapták, és az elnök szerint beigazolódott azon állításuk, hogy a BKV semmilyen számítást vagy hatástanulmányt nem készített, mivel az érdekképviselethez ilyen anyagok nem érkeztek.
Ezt alátámasztva idézett Sziebert György, a BKV jogi igazgatójának leveléből, amelyben azt írták: "az üzleti terv elkészítése folyamatban van (…), a modell felépítéséhez rendkívül sok szerteágazó adat, információ szükséges, ebből eredően jelentős időigénnyel jár". Mint mondta: az esetleg kiszervezendő HÉV – amely az elképzelések szerint a BHÉV Zrt. nevet kapná – létrehozásának jogi részleteit kifejtették ugyan, de ebben "semmilyen újdonság nincs", ezek ugyanis a Munka törvénykönyvében is szerepelnek.

A cikk részletei –>

- HR Portál -

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes