BKV és tűzijáték

nemzeti ünnep talán leglátványosabb eseménye – az esti tűzijáték – gyakorolja a legnagyobb hatást a felszíni közlekedésre augusztus huszadikán 18 órától. A lezárások, változások és korlátozások 15 órától egészen éjfélig érvényesek.

title

A délutáni óráktól kezdve lezárják a belváros Nyugati pályaudvar, Deák tér, Astoria, Kálvin tér és a Déli pályaudvar, illetve a Margit híd által határolt területet, ahová ezután csak metróval lehet eljutni. Cserébe viszont sok járat – villamosok (19 járat), trolibuszok (tíz vonalon) és autóbuszok (76) – sűrűbben, illetve meghosszabbított üzemidővel közlekedik.

A tűzijáték utáni éjszaka nem közlekedik a 906-os autóbusz – a 6-os villamos helyettesíti –, illetve a 950A autóbusz, útvonalán éjjel fél egyig az ötvenes villamossal lehet utazni. Több, általában csak munkanapokon közlekedő járat kocsijai este, illetve 22-től 0 óráig is járnak, ez a módosítás a 98E, 150E, 240E, 261E és 122-es buszokat érinti. A csepeli 148A és 151A vonalán rendkívüli mentesítő járatok közlekednek.

A felszíni jegypénztárak közül este kilencig csak a Moszkva téri, az Etele téri, a Városház téri, a Móricz Zsigmond körtéri, továbbá a Kőbánya-Kispesti tart nyitva, a kettes metró vonalán azonban hét, a hármason tizenhárom, a földalatti vonalán három helyen, ezenkívül a Boráros téri, a csepeli, a vágóhídi, a Batthyány téri, a Margit hídi, a békásmegyeri és az Örs vezér terén lévő HÉV-jegypénztárban lehet jegyeket vásárolni. Este nyolckor bezár a pomázi, a szentendrei, a gödöllői és a hűvösvölgyi, továbbá a Szent Imre téri (Csepel) pénztár.

Forrás: iho.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes