BKV – Budapest Airport: az igazgatók börtönben maradnak

Két hónappal meghosszabbította a bíróság a BKV Zrt. és a BA Zrt. vesztegetéssel gyanúsított volt jogi igazgatójának előzetes letartóztatását.

A BKV Zrt. volt informatikai igazgatója is előzetes letartóztatásban marad, az ügy további gyanúsítottjai közül három személlyel szemben lakhelyelhagyási tilalom van érvényben – tudatta a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság közleményben.

A repülőtéri rendőrség által folytatott nyomozásnak további öt gyanúsítottja van, akiket szintén vesztegetés gyanújával korábban kihallgattak, ők szabadlábon védekezhetnek.

Sziebert Györgyöt, a BKV egykori, és Rényi-Vámos Krisztinát, a Budapest Airport Zrt. volt jogi igazgatóját bűnszövetségben elkövetett vesztegetéssel, csalással és hűtlen kezeléssel gyanúsítják a nyomozók, mert álláspontjuk szerint egymással összejátszva ügyvédi irodák részére" túlszámlázott" összegekből jogtalan előnyben részesültek.

Sziebert Györgyöt december 4-én érték tetten a nyomozók, amint éppen mintegy tizenkétmillió forint vesztegetési pénzt vett át egy bevásárlóközpont mélygarázsában.

Fuzik Zsoltot, a BKV korábbi informatikai igazgatóját, aki ellen nemzetközi elfogatóparancs volt érvényben, Szegeden fogták el és vették őrizetbe február 3-án, majd a Budai Központi Kerületi Bíróság február 5-én elrendelte előzetes letartóztatását kötelességszegéssel, bűnszövetségben elkövetett vesztegetés gyanújával.

A cikk részletei->

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes