BKV-botrány: előzetes letartóztatásba kerülhetnek Hagyóék

Hétfőn az ügyészség indítványozza Hagyó Miklós és két munkatársa előzetes letartóztatását a szökés, elrejtőzés és a bizonyosítás megnehezítésének veszélyére hivatkozva. Az egykori főpolgármester-helyettest pénteken gyanúsította meg a rendőrség a BKV-ügyben, azóta őrizetben van.

A Fővárosi Főügyészség hétfőn indítványozza Hagyó Miklós korábbi főpolgármester-helyettes és két egykori munkatársa, L. Ottó és H. Éva előzetes letartóztatásának elrendelését – közölte hétfő reggel a Fővárosi Főügyészség.
Mindhármukat bűnszervezetben elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel és más bűncselekményekkel gyanúsítják. A Fővárosi Főügyészség szerint az előzetes letartóztatás elrendelése mindhárom gyanúsított esetében a szökés, elrejtőzés, illetve a bizonyítási eljárás megnehezítésének veszélye miatt szükséges és indokolt.

Mint ismert, Hagyó mentelmi joga hivatalosan pénteken, az új országgyűlés megalakulásával szűnt meg, amelyben ő nem kapott helyet. A rendőrség az új képviselők eskütétele után néhány perccel közölte, hogy meggyanúsítja őt, és őrizetbe vette.
A rendőrség gyanúja szerint Hagyó, mint Budapest közlekedési ügyekért felelős egykori alpolgármestere, közvetlenül vagy közvetítői útján – H. Éván, L. Ottón és H. Ivánon keresztül – utasításokat adott a BKV Zrt. vagyongazdálkodási kötelezettséggel rendelkező egyes vezetői részére, hogy a cég számára szükségtelen szerződéseket kössenek.

Forrás: Menedzsment Fórum

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes