Biciklire szoktatná utasait a MÁV

Kedvezményekkel próbálja rávenni a magyar vasúttársaság utasait arra, hogy kapcsolja össze a vonatozást a biciklizéssel.

 

A MÁV Start Zrt. is csatlakozott a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Magyar Kerékpárosklub által meghirdetett "Bringázz a munkába!” kampány őszi fordulójához.

Szeptember 23. és október 22. között kedvezményes kerékpár havibérlet váltható, így a 15 kilométerre szóló bérlet áráért most bármilyen távolságra szállíthatják az utasok kerékpárjaikat. A szeptember 25-26-i, október 2-3-i, október 9-10-i és az október 16-17-i hétvégéken a második kerékpárjegy ingyenes, ha két bringás együtt utazik. A kedvezmény szombat nulla órától vasárnap 24 óráig vehető igénybe.

A vasúttársaság őszi vasúti kilométergyűjtő versenyt is hirdet, amelynek nyereménye egy két személyre szóló másodosztályú menettérti jegy Bécsbe. Ehhez a vonaton történő bicikliszállítást kell regisztrálni a www.bringazzmunkaba.hu honlapon található közlekedési naplóban.

A cég ezáltal kívánja felhívni utasai figyelmét arra, hogy a kerékpáros és a vasúti közlekedés összekapcsolása jelentősen hozzájárulhat a növekvő autósforgalom káros környezeti hatásainak csökkentéséhez.

A MÁV-nál még 2006-ban indult el egy hosszú távú fejlesztési program, amelynek célja, hogy minden személyszállító vonaton biztosítható legyen kényelmes kerékpárszállítási lehetőség. Ennek keretében ősztől tavaszig egyre több kerékpárszállító kocsi vagy arra alkalmas térrel rendelkező szerelvény közlekedik az ország több vonalán.

2010-ben öt darab poggyászteres kocsit alakítottak át kerékpárszállító kocsivá, amelyekbe 28 kerékpárakasztó kampót, valamint 10 lehajtható ülést építettek.

Ha a vonaton nincs külön bicikliszállító kocsi vagy arra kialakított tér, akkor a vonat elején vagy végén található 2. osztályú kocsikban lehet kerékpárt magunkkal vinni.

Forrás: mfor.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes