Bezárja magyarországi gyárát a Sony

A Sony Hungária Kft. bejelenti, hogy a Sony Corporation globális üzleti jövedelmezőség- és gyártáshatékonyság-javítási programjának részeként, megszünteti a termelést magyarországi gyártóbázisán, Gödöllőn (Hivatalos nevén: Sony Hungária Kft.).

A vállalat közép- és délkelet-európai kereskedelmi tevékenysége a Sony holdingvállalatán keresztül továbbra is Magyarországon marad. Az 1996-ban megalapított Sony Hungária Kft. Blu-ray Disc™ lejátszókat és DVD felvevőket gyárt.

A vállalat gyártó tevékenysége 2010 decemberének végén szűnik meg és a Sony a gyártást malajziai gyárába, Kuala Lumpurba telepíti át. A döntés 540 dolgozót érint, decemberig az ütem teljes kapacitással működik. A Sony a térségben Nyitrán és Gödöllőn rendelkezett gyártókapacitást. A szlovákiai gyárat már korábban részlegesen értékesítette egy másik cégnek.

A gyártó tevékenység összevonásával (konszolidációjával) és hatékonyabbá tételével a Sony célul tűzte ki, hogy megnöveli Blu-ray Disc lejátszó és DVD felvevő üzletágának versenyképességét és jövedelmezőségét.

 

A mai bejelentés alkalmával Koichi Nakayama, a gödöllői gyár ügyvezető igazgatója elmondta: „A Sony nagyon nagyra értékeli dolgozói és beszállítói tevékenységét, amellyel hozzájárultak a vállalat eddigi teljesítményéhez. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy gyártó tevékenységünk leállása során az átmeneti folyamat zökkenőmentességét biztosítsuk”.

Hozzátette: „Szeretnénk kifejezni köszönetünket Gödöllő önkormányzatának az elmúlt 14 évben a vállalat beruházását támogató hozzáállásáért. A Sony továbbra is szorosan együtt fog működni a helyi munkaügyi központtal, hogy ezúton is segítsen megkönnyíteni magasan képzett dolgozói újbóli elhelyezkedését Gödöllőn vagy a város közelében. Célunk, hogy a dolgozók megfelelő pénzügyi és karrier-tanácsadási (ún. outplacement) támogatásban részesüljenek.”

SONY Hungária Kft – az elmúlt évek árbevétele

Forrás: Világgazdaság Online

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes