Benépesült a vásárhelyi ipari park

Hódmezővásárhely – Kinőtte a területét a vásárhelyi Hód-Ipari Park, amelyben jelenleg 42 vállalkozás működik. A parkot délkeleti irányban továbbfejlesztik.

Kinőtte a területét a várostól délkeletre, a maroslelei és szikáncsi út között húzódó, mintegy 110 hektáros Hód-Ipari Park, amelyben az utóbbi években több százmillió forint értékben végeztek fejlesztéseket. Legutóbb 650 millió forint értékben építette meg pályázati támogatással a város a 47-es főutat a parkkal összekötő 3,5 kilométer hosszú utat. A tehermentesítéssel az újvárosiak, a kertvárosiak és a Hódtóban élők is nyertesei a beruházásnak.

– Ha valaki szeretne még betelepülni ide, annak szorítunk helyet, de már csak 5–6 hektárunk maradt szabadon – mondta Antalóczy Péter, az ipari park részegységvezetője. Hozzátette, a park délkeleti irányba való bővítését már tervezi a város.
– Átlagosan 9000 négyzetméter nagyságú, külön helyrajzi számmal rendelkező, ipari övezetté nyilvánított telkeket alakítottunk ki, de az igényeknek megfelelően rugalmasan változtattunk a méreten – tette hozzá Antalóczy.

A telkek mindegyike rendelkezik közművekkel, azaz villannyal, vízzel, gázzal és szennyvízcsatornával, s valamennyi aszfaltozott úton közelíthető meg. 540 millió forintból ipari vágányt is kialakítanak, amely jelenleg műszaki előkészítés alatt áll. Ez nem csupán a jövőre itt épülő bioüzem igényeit szolgálja majd ki.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes