Beemelték a TóPARK autópálya-csomópontjának hídszerkezetét

image

A TóPARK városközpont autópálya-csomópontjának acél-hídszerkezetét csütörtök éjjel beemelték, ezzel lezárult az összesen öt elem behelyezéséből álló munkafolyamat. A rendszeres éjszakai félpályás forgalomlezárás ezzel együtt véget ér. A csomópont kivitelezése – forgalomterelések mellett – menetrendszerűen folytatódik a nyár végi befejezésig.

A rendszeres éjszakai félpályás forgalomlezárás ezzel együtt véget ér. A csomópont kivitelezése – forgalomterelések mellett -  menetrendszerűen folytatódik a nyár végi befejezésig.

A 2009. ősze óta zajló autópálya-csomópont kivitelezése elérkezett leglátványosabb stádiumához, amelynek során beemelték az M1 fölött átívelő hídszerkezetet. A kb. 270 tonna tömegű acélszerkezet beemelése öt ütemben zajlott, a legutolsó elem csütörtökről péntekre virradó éjszaka került a helyére.
A további munkálatok ideje alatt is forgalmi rend módosítás van érvényben az M1 sztráda érintett szakaszán, amelyről az Állami Autópálya Kezelő Zrt. ad folyamatos tájékoztatást.

Az acélszerkezet beemelése után az M1 autópálya fölötti hídon folytatódnak a munkálatok a vasbeton-pályalemez és hídszegélyek építésével, a szigetelés és pályaburkolat elkészítésével, illetve a vezetőkorlátok elhelyezésével. Emellett folytatódik az M1 mindkét oldalán a csomóponti rendszer műtárgyainak építése, és elkezdik a gyűjtő-elosztó sávok építését is. Valamennyi munkálat kivitelezését a PORR Építési Kft. végzi.
Rendhagyó, hogy a csomópont nem állami beruházás keretében épül meg,  hanem teljes egészében  a TóPARK finanszírozza, annak ellenére, hogy közcélú közlekedési infrastruktúra fejlesztés a cél. A 2 milliárd forintot meghaladó értékű beruházás így magántőkéből valósul meg.

Forrás: ingatlanhirek.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes