Bedőlt a milliárdos szállítmányozó

Felszámolás indult a budapesti székhelyű T. C. H-Trans Kft. ellen. A szállítmányozó cég az elmúlt években egymilliárd forint feletti árbevételt produkált és nyereségesen működött, tavaly azonban végrehajtást indított ellene az adóhatóság hátralékkezelési osztálya.

A Fővárosi Törvényszék felszámolási eljárást indított a T. C. H-Trans Kft. ellen. A szállítmányozó cég 2007-ban alakult. Első évben 1,3 milliárd, majd 1 milliárd, 2010-ben már csak 690 millió forint árbevételt produkált a társaság.

A rohamosan csökkenő forgalom ellenére mindvégig nyereségesen működött, sőt a legmagasabb adózás előtti eredményt – 50 millió forintot – éppen két éve érte el a vállalkozás. A társaság ellen tavaly októberben végrehajtást indított az adóhatóság hátralékkelezési osztálya, s idén egy közjegyző is végrehajtást kezdeményezett ellene.

A társaság korábban magánszemélyek tulajdonában volt, tavaly márciusban vette meg a Peti Sped Plusz Kft. (A tulajdonosváltásig a társaság Peti Trans Kft. néven működött, így nem kizárt, hogy hasonló érdekkörben maradt.) A Peti Sped Kft. ellen is adóhatósági és több közjegyzői végrehajtás van folyamatban, a cég tulajdonosa a Seychelle-szigeteken bejegyzett Hilbert Enterprises Inc. nevű társaság.

A cég honlapja szerint – ahol még Peti Trans Kft.-ként szerepel – belföldi áruszállítást, költöztetést, irodaköltöztetést és lomtalanítást vállal a társaság 3 ponyvás teherautóval.

Forrás: Tranzitonline

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes