Barnamezős ipari terület újul meg Csongrádon

Elsősorban fémmegmunkálással és fémszerkezet-gyártással foglalkozó cégek betelepülését várja a Panol-Plusz Kft. arra a csongrádi barnamezős ipari területre, melyet uniós támogatással fejlesztenek – közölte Chovanecz Balázs igazgató kedden az MTI-vel.

Az 1,8 hektáros terület infrastrukturális fejlesztése mintegy 400 millió forintba kerül, ennek felét uniós támogatás fedezi – mondta a szakember. Hozzátette: a beruházás célja olyan kedvező környezet kialakítása, amely lehetővé teszi új vállalkozások betelepülését, ezzel munkahelyek teremtését.

Az előreláthatólag az év végére befejeződő fejlesztés során kiépül a terület alap infrastruktúrája, a gáz- és villamos-, víz- és szennyvízhálózat. Elbontják a rossz állapotú raktárépületeket, helyettük új korszerű, 504 és 432 négyzetméteres, könnyűszerkezetes üzemcsarnokok épülnek, és átalakítják a leromlott állapota miatt kihasználatlan hagyományos építésű, 3 ezer négyzetméteres üzemcsarnokot is.

A potenciális betelepülők igényeinek megfelelően vásárolnak két általános fémmegmunkáló eszközt, melyeket bérleti konstrukció keretében használhatnak majd a fémszerkezetgyártó vállalkozások. Az eszközbeszerzéshez kapcsolódóan a független, de potenciális piaci partnerként, beszállítóként betelepülő vállalkozások igényeihez alkalmazkodva kifejlesztenek egy a berendezésekhez használható belső szoftvert is. Az újonnan megjelenő cégek irodáit a meglévő fogadóépület felső két szintjén, összesen 1224 négyzetméteren alakítják ki – ismertette a fejlesztés részleteit Chovanecz Balázs.

Az 1,3 milliárd forintos éves árbevételű Panol-Plusz Kft. ipari klíma-, tűzvédelmi- és légtechnikai berendezések gyártásával és telepítésével foglalkozik. A 140 főt foglalkoztató vállalkozás a Tisza-parti város második legnagyobb munkaadója, emellett akkreditált képzőhely, ahol évente hetven diákot is oktatnak.

forrás: ingatlanhirek.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes