Balázs Péter lett a transzeurópai közlekedési hálózat (TEN-T) egyik új koordinátora

image

Balázs Péter a következő három évben a transzeurópai hálózatok egyik kiemelt projektjét felügyeli majd. A volt magyar külügyminiszter feladata a Párizs-Pozsony gyorsvasúti összeköttetés teljes kiépülésének koordinálása, és a Bizottság folyamatos tájékoztatása ennek alakulásáról.

A kinevezés értelmében Balázs Péter újra átveszi a 17. számú kiemelt projekt (Párizs–Pozsony) koordinálását, amelyet 2005 júliusa és 2009 áprilisa között már vezetett. Balázs az MTI-nek nyilatkozva elmondta: úgy véli, az általa felügyelt közlekedési folyosó nagy része 2015-re készül el.
A tagállamokkal egyetértésben és az Európai Parlamenttel történt egyeztetést követően Balázs mellett Pat Cox, az Európai Parlament korábbi elnöke és Gilles Savary, a Parlament közlekedési bizottságának korábbi prominens tagja kapott koordinátori megbizatást. Cox veszi át az 1. számú kiemelt projekt (Berlin–Palermo) koordinálását; Savary pedig a 22. számú kiemelt projekt (Athén–Nürnberg/Drezda) koordinálására kapott megbízást. A mostani három új koordinátor kinevezésével immár kilenc koordinátor foglalkozik 11 kiemelt projekttel.

Az Európai Bizottság közlekedésért felelős alelnöke, Siim Kallas a következőképpen nyilatkozott: „Rendkívül fontosnak tartom a kiemelt TEN-T projektek megfelelő és hatékony irányítását, éppen ezért örömömre szolgál, hogy a Bizottság három ilyen magas rangú koordinátort nevezett ki a transzeurópai közlekedési hálózat egyes projektjeinek élére.”

Forrás: euvonal.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes