BA-sztrájk – folytatódik a számháború

A British Airways (BA) légitársaság háromnapos sztrájkjának második napja után is folytatódott a számháború a cégvezetés és a szakszervezet között arról, hogy mennyire hatékony a vállalat légi utaskísérőinek munkabeszüntetése. A BA hétfőn is egy budapesti járat közlekedtetését tervezi a menetrendben szereplő három helyett.

A társaság utaskísérői szombat óta sztrájkolnak a céggel folytatott bér-, létszám- és munkaszervezési viták miatt. A hétfői az utolsó sztrájknap, de az érdekképviselet a következő hétvégére újabb, ezúttal négynapos sztrájkot tervez, ha addig nem sikerül megállapodni. A legnagyobb brit szakszervezet, a Unite, amely a BA több mint 13 ezer utaskísérőjéből 12 ezret képvisel és sztrájkjukat szervezi, a vasárnapi sztrájknap után közölte, hogy a cég legnagyobb bázisrepülőterén, a londoni Heathrow-n az aznap szolgálatra beosztott, ezernél több utaskísérőből kilenc jelentkezett munkára. A British Airways adatai szerint azonban a Heathrow-ról induló járatok légikísérőinek "legalább az 55 százaléka" felvette a munkát vasárnap.

A második legnagyobb londoni repülőtéren, a Gatwicken a légitársaság szerint a vasárnapi járatok légi kiszolgáló személyzetének 97 százaléka dolgozott. A BA közölte, hogy a vasárnapra repülőjeggyel bíró utasok 60 százaléka el tudott utazni célállomására.

A British Airways vasárnap a három budapesti járatpár közül egyet közlekedtetett, a másik kettőt törölték. A hétfő hajnalban érvényes sztrájkmenetrend szerint ez lesz a helyzet hétfőn is. A budapesti járatpárt a holland Transavia légitársaság üzemelteti a BA nevében, Boeing 737-es repülőgéppel.

A cikk részletei->

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes