Az utolsó hajrá

Végéhez közeledik a Margit híd felújításának a közösségi közlekedést érintő üteme. Vasárnaptól két hétig a villamosok helyett buszok járnak az átkelőn, de a korábbitól eltérő módon. Ismerjék meg a részleteket!

title

 

Újabb üteméhez érkezik a Margit híd felújítása: október 23-án szombaton üzemzárás és november 8-án üzemkezdet között a körúti szerelvények csak a két hídfőig közlekednek. A hídon haladó autóbuszok és a villamospótlók a déli oldalon kialakított útpályán mehetnek át a hídon, a gyalogosok és a kerékpárosok is a szokásos rend szerint haladhatnak. A villamospótló autóbusz a Margit híd budai hídfője, valamint a Nyugati pályaudvar között fog közlekedni, ez alól kivétel a november 6-7-i hétvége, amikor a terheléses vizsgálat miatt a hídra nem mehet fel semmilyen jármű. Ekkor az elmúlt két hétvégéhez hasonlóan a Moszkva tér és az Oktogon között a Lánchídon át közlekednek a pótlók. Természetesen így tesz majd az átkelőt használó összes többi járat is.

November 8-án visszaáll a régi rend, miszerint a villamosok a középső hídpályán, a végleges vágányokon haladhatnak, de még sebességkorlátozásra kell számítani. Információnk szerint a felsővezeték-rendszer végleges elkészültéig 30 kilométer/órával haladhatnak a szerelvények, valamint a Margitsziget megállóhelyen a híd teljes átadásáig nem állhatnak meg.

Forrás: iho.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes