Az Opel 2016-ban befejezi a gyártást bochumi üzemében

Az Opel 2016-ban befejezi a gyártást a németországi Bochumban lévő üzemében – közölte a cég vezetése szerdán. Akkorra futnak majd ki az utolsó Zafira modellek a gyárból.

A társaság közlése szerint a szakszervezetekkel kötött megállapodás értelmében közösen keresnek megoldást arra, hogy addig ne legyenek elbocsátások a gyárban. A vezetés ugyanis korábban szerződésben vállalta, hogy 2014 végéig nem lesznek elbocsátások a gyártáshoz kapcsolódó területeken és nem lesznek gyárbezárások sem.
Az Opelnek Németországon belül Rüsselsheimben, Bochumban, Eisenachban és Kaiserslauternben van gyára. Nemrégiben azt már bejelentették, hogy Németországban megszüntetik az Opel Astra gyártását, az Opel legfontosabb modelljét 2015-től már csak Lengyelországban és Nagy-Britanniában gyártják majd.
Az Opel/Vauxhall az amerikai General Motors (GM) európai leányvállalata. A cég legutóbb 2006-ban volt nyereséges, a 2008-ban elmélyült világgazdasági válságban pedig végveszélybe került és a tulajdonos azt fontolgatta, hogy eladja. A német kormány a Magna osztrák-kanadai autóipari beszállítóval közösen tervet készített a társaság megmentésére, végül azonban a GM úgy döntött, hogy mégis megtartja és átalakítja a céget. Ennek során megszüntettek 8 ezer munkahelyet az összesen 48 ezerből, és felszámolták az antwerpeni gyárat. Az Opel azonban nem állt talpra, a veszteség tavaly 575 millió euró volt.

Forrás: MTI

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes