Az NKH ismét meghosszabbította a Rail Cargo Hungaria Zrt. működési engedélyét

A Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) 2012 őszén átfogó ellenőrzés keretében vizsgálta, hogy a Rail Cargo Hungaria Zrt. által végzett vasúti tevékenység megfelel-e az érvényben lévő jogi előírásoknak, szabályozásoknak. A hatósági elvárásokat a vállalat ismét maradéktalanul teljesítette, a Hatóság megállapította, hogy a működési engedély jogszabályban meghatározott feltételei fennállnak.

A társaság 2007-ben kapta meg az NKH-tól az országos vasúti tevékenységre vonatkozó működési engedélyt. Ennek előfeltétele volt, hogy a vonatkozó minisztériumi rendeletben meghatározott módon eleget tegyen az üzleti jóhírnévvel, a pénzügyi teljesítőképességgel, a szakmai alkalmassággal, valamint a felelősségi körébe tartozó baleseti károk megtérítésére való alkalmassággal kapcsolatos követelményeknek.
Az engedélyt a vasútvállalat határozatlan időre kapta, azonban jogszabályi kötelezettsége minden, a működési engedély kiadása során vizsgált feltételben bekövetkező változást követően bejelentést tenni a hatóság felé, majd kérni az engedély módosítását. Ezen felül az NKH a vasúti társaságokról szóló törvény rendelkezései alapján ötévenként vizsgálja az engedély feltételeinek teljesülését.
A Rail Cargo Hungaria Zrt. – köszönhetően munkavállalói felkészült munkájának, gyors és hatékony közreműködésének – 2007 óta folyamatosan megfelel az engedéllyel kapcsolatos előírásoknak, amely az ügyfelek számára a megbízható szolgáltatásnyújtás újabb garanciája.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes