Az NKH előtt az Alstom műszaki dokumentációja

Az Alstom Transport benyújtotta a Nemzeti Közlekedési Hatóságnak az új metrószerelvények típusengedélyének kiadásához szükséges műszaki dokumentációt.

image

A több ezer oldalas dokumentáció tegnapi beadását az tette lehetővé, hogy az Alstom Transport, a BKV szakembereivel közösen és a Nemzeti Közlekedési Hatóság felügyelete mellett, mind Franciaországban, mind pedig Budapesten befejezte a prototípus szerelvény intenzív tesztjeit.
A tesztfolyamat keretében a szakemberek, a Nemzeti Közlekedési Hatóság által előírtaknak megfelelően elvégeztek egy 500 km-es hajtás-fékezés próbát, valamint egy 1.000 km-es fővonali tesztet a 2-es metróvonal alagútjában. Az új szerelvények esetében természetszerűleg felszínre kerülő technikai problémák e teszteket megelőzően már kijavításra kerültek.

A Nemzeti Közlekedési Hatóság a számára jogszabályban meghatározott időn belül bírálja el az Alstom által benyújtott dokumentumokat. A korszerű Metropolis metrószerelvény műszakilag tehát immár készen áll arra, hogy a típusengedély kiadását követően forgalomba álljon és fokozatosan felváltva a régi járműparkot, az utazóközönség kényelmét szolgálja a 2-es metróvonalon.

A budapesti metrószerelvények gyártása során az Alstom metrógyártási szakmai tapasztalataira épített. Az Alstom az egyik legnagyobb vasúti járműgyártó a világon, amely jelentős szakmai tapasztalattal és számos referenciával rendelkezik metrószerelvények tervezése és gyártása terén; a világon üzemelő minden 4. metró Alstom gyártmány és az Alstom építette a világ leghosszabb automata metróját Szingapúrban. Az Alstom körszerű Metropolis metrószerelvényei közlekednek egyebek mellett Barcelonában, Varsóban, Isztanbulban, Szingapúrban, Shanghaiban, Nanjingban, Buenos Airesben, Santiago de Chilében és Santo Domingóban is. E szerelvénytípusból, amely az Alstom várakozásai szerint hamarosan Budapesten is fogalomba állhat, eddig több mint 3.000 metrókocsit értékesített a gyártó világszerte.

Forrás: magyarkozlekedes.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes