Az ipari park vesz alapanyagot a Pápai Húsnak

Mivel közvetlenül nem nyújthat tagi kölcsönt, saját cégén keresztül segíti 650 millió forinttal a pápai önkormányzat a Pápai Hús 1913 Kft.-t – tájékoztatta a város polgármestere az MTI-t.

Áldozó Tamás a képviselő-testület pénteki ülése után elmondta: az önkormányzat 650 millió forint tagi kölcsönt nyújt a Pápai Ipari Park Kft.-nek, amely a pénzt élősertés, nyers hús, lapocka, császárhús vásárlására fordítja; ezt az alapanyagot adja át a Pápai Hús 1913 Kft.-nek feldolgozásra úgy, hogy azon fenntartja a tulajdonjogát. Áldozó Tamás elmondta: ez a megoldás átmeneti, az önkormányzat továbbra is tőkeemelésre törekszik, hogy többségi tulajdonossá váljon a cégben, ez azonban hosszabb távú folyamat, és a tárgyalások jelenleg is zajlanak róla. A Pápai Hús 1913 Kft. február 27-ei taggyűlésén várhatóan döntés születik az alaptőke-emelésről – tette hozzá.

A húsvéti termékeket azonban ezekben a hetekben kell elkészíteni, vagyis a gyárnak a hosszú távú megoldás mellett rövid távú segítségre is szüksége van – fejtette ki a polgármester. A megoldás bonyolultnak tűnhet, de tekintettel kell lenni arra, hogy megfeleljen a versenyjogi szabályoknak, EU-konform legyen, ugyanakkor a lehetőségek kiaknázásával forráshoz juttassa a gyárat. A cég így nem pénzt kap a várostól, hanem a Pápai Ipari Park Kft. közreműködésével alapanyaghoz jut; a tagikölcsön-szerződés öt hónapra szól, fedezetéül a kft. a tulajdonában lévő ingatlanokat tudja megjelölni – ismertette Áldozó Tamás.

Reményét fejezte ki, hogy a február 27-ei taggyűlés tőkeemelésről dönt, így a társaság olyan mértékű forráshoz juthat, amely stabilizálja a helyzetét. Az önkormányzat a 650 millió forintos tagi kölcsönt abból a 1,5 milliárd forintból biztosítja, amelyet tavaly év végén kapott a kormánytól önkormányzati feladatokra; ezen feladatok között szerepel a helyi munkahelyek védelme is – jelentette ki a polgármester. A Pápai Hús 1913 Kft. tavaly jelentette be, hogy forgóeszközhiány miatt nehézségekkel küzd, és tőkeemelésre van szüksége.

forrás: MTI

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes