Az Európai Bizottság közlekedési főigazgatójával tárgyalt Völner Pál Brüsszelben

 

A jövő év első felében esedékes magyar EU-elnökség alatt három magas szintű nemzetközi eseménynek ad otthont Magyarország az európai közlekedéspolitika témájában – hangzott el azon a pénteki brüsszeli megbeszélésen, amelyet Völner Pál infrastruktúráért felelős államtitkár folytatott az Európai Bizottság mobilitási és közlekedési főigazgatóságának vezetőivel.

Az államtitkár a fejlesztési tárca tájékoztatása szerint találkozott Matthias Ruete főigazgatóval és helyettesével, Kazatsay Zoltánnal, és a magyar uniós elnökségi időszak közlekedési prioritásait ismertette.

Jelezte: 2011 februárjában a Transzeurópai Közlekedési Hálózat (TEN-T) felülvizsgálatának alapelveiről szóló informális közlekedési miniszteri találkozót tervez a soros magyar elnökség. A fenntartható és koherens transzeurópai közlekedési hálózat kialakítása, a hiányzó infrastruktúra-kapcsolatok kiépítése és a regionális különbségek enyhítése kiemelten fontos témája lesz a magyar elnökségnek.

Márciusban az úgynevezett Egységes Európai Égbolt szabályozási és intézkedéscsomagjáról, áprilisban pedig a belvízi hajózásról szóló konferenciát terveznek Magyarországon.

A magyar elnökség – közölte Völner Pál – egyértelmű prioritásként kezeli egyebek mellett a 2011-2020. évi közlekedéspolitikai Fehér Könyv előkészületeinek folytatását, a 2011-2020. évi közúti közlekedésbiztonsági stratégia véglegesítését, a nemzeti intézkedések kidolgozását, a belvízi hajózás előmozdításáról szóló NAIADES program félidei felülvizsgálatát, valamint a nehéz tehergépjárművek infrastruktúra-használati díjairól szóló irányelv módosítását.

Forrás: mfor.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes