Az európai gazdaság motorja lehet a logisztika

Az Európai Unió 2020-ig érvényes gazdasági növekedési és foglalkoztatási stratégiájával összhangban a logisztika ágazata az európai gazdaság egyik fő motorjává válhat – világítottak rá a témával foglalkozó szerdai brüsszeli konferencián.

A tanácskozást Kósa Ádám fideszes európai parlamenti képviselő védnöksége alatt és az Európai Logisztikai Egyesület (ELA) szervezésében tartották – derül ki a magyar képviselő közleményéből. A rendezvényen az ELA egyik képviselője, Hans-Christian Pfohl professzor kifejtette: 2009-ben a logisztikai szektor 880 milliárd eurós piaci részesedést ért el, az összeurópai GDP 7-14 százalékát tette ki. Az ágazatban 1,2 millió cégnél mintegy 11,9 millió embert alkalmaztak, ez az arány az összeurópai foglalkoztatási ráta 9,2 százalékát teszi ki.

A konferencia bebizonyította: a logisztika nem csupán áruszállítást jelent, számos más tényezőt is figyelembe kell venni egy termék vagy szolgáltatás máshová juttatása során – áll a közleményben. "A logisztikában minden összefügg mindennel, ezért európai szintű tervezésre és a folyamatok jobb összehangolására van szükség az európai intézmények és szakértők bevonásával" – idézte a közlemény Kósa Ádám zárszavát.

Forrás: MTI

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes