Az egészséges munkavállaló mint tőke

A magyar társadalom minden harmadik tagja a vitális kimerültség állapotában van. Két év alatt 8 százalékról 21 százalékra nőtt az alacsony elkötelezettségű munkavállalók aránya, akik hatására akár 33 százalékkal csökkenhet az üzemi, üzleti tevékenységből származó bevétele a vállalatoknak.

A gazdasági válság és a bizonytalanság hatására létrejött finanszírozási gondok teljesen nyilvánvalóak, sok vállalat próbálta elbocsátásokkal, vagy csökkentett munkaidővel túlélni ezt az időszakot. Milyen hatással volt ez a bizonytalan állapot a munkavállalókra, és azok teljesítményére?
A magyar társadalom minden harmadik tagja a vitális kimerültség állapotában van. Ezt a jelenséget hívják presenteeism-nek, amikor a munkavállalók mentálisan vagy fizikailag kimerült állapotban végzik a munkájukat. Nem annyira nyilvánvalóan észlelhető ez, mint a hiányzás, de a munkavégzésre gyakorolt káros hatásai hasonlóak. A pénzügyi igazgatóknak ezért legtöbbször vagy tudomásuk sincs a jelenségről, vagy nem foglalkoznak a fentiek gazdasági jelentőségével. Ahogy arra már az egészséggel foglalkozó szakember, Dr. Somody Imre rámutatott, a munkavégzés minősége nagymértékben függ a jó közérzettől, illetve az annak hátterében meghúzódó egészségi állapottól.

Nem kell hosszan ecsetelni, hogy mennyivel jobban megtérül a munkavállalók egészséges, stresszmentes állapotban való megtartása, szemben az új munkatársak kiválasztásával, felvételével, betanításával. Sajnos azonban a legtöbb cég még nem ismerte fel az ehhez a problémakörhöz kapcsolódó bevételkiesést, vagy ha igen, akkor nem tudja, mit kellene tennie. Pedig az egészséges humántőke három- ötszörösen megtérülő befektetés, tehát megéri foglalkozni a probléma megoldásával! Mondta el Dr. Somody Imre a Skull Tréning és Tanácsadás Selfness rendezvényén.

De mit lehet tenni annak érdekében, hogy változtassunk ezen a helyzeten? És kinek a feladata lenne ez? Ennek érdekében az teheti a legtöbbet, aki folyamatos kapcsolatban van az érintettekkel, tehát a munkaadó. Neki az az érdeke, hogy egészséges és egészségtudatos embereket alkalmazzon. De mit lehet tenni a munkavállaló gyógyulásáért, és egészségben tartásáért? A nagyvállalatok közül sokan tesznek ezért különböző munka- és egészségvédelmi programokkal, prevencióval, saját járóbeteg szakrendelő működtetésére is van példa. De ki foglalkozik modern korunk népbetegségével, a sok, gyakran igen komoly egészségügyi probléma hátterében meghúzódó stresszel?
Könnyű belátni, hogy az a munkavállaló, aki meg tud küzdeni a stresszel, nyomással, és kezelni tudja a nehéz szituációkat, jobban tud teljesíteni. A beosztottak lendületbe hozására pedig a magas energia szinten lévő vezetők képesek leginkább. A Skull programok 4 dimenziós felöltődésre adnak lehetőséget, és megmutatják az energetizálás, a feltöltődés, a belső erőforrások mozgósításának optimális útját. Kézenfekvő megoldást kínálnak a SKULL Tréning és Tanácsadás innovatív szolgáltatásai, Vitalitás Csomagja; a Stresszpedíció, a Selfness és a Vitalitás napok.

A témáról bővebben: Szervezeti vitalizáció, avagy miért jó befektetés az egészséges munkavállaló? címmel kerekasztal beszélgetést tartanak a III. HR a gyakorlatban, avagy változások és lehetőségek 2011-ben című konferencián 2010. november 16-án 11.40 órai kezdettel. www.sztmsz.hu

Hargitai Andrea
SKULL Oktató és Tanácsadó Kft.
Ügyvezető igazgató

forrás: hrportal.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes