Az Axiál Kft. új telephelyet avatott Dombóváron

Az Axiál Kft. új, fél milliárd forintos beruházással épült telephelyet avatott fel pénteken Dombóváron, a cég a jövő év végéig másfél milliárd forintot fordít telephelyeinek fejlesztésére.

axial_dombovar

    Az 1.320 négyzetméteres, raktárt és szervizépületet magában foglaló létesítményt Czerván György, a Vidékfejlesztési Minisztérium agrárgazdaságért felelős államtitkára, Harsányi Zsolt, a cég tulajdonosa és Hubertus Mühlhauser, a számos nemzetközi mezőgazdasági gépgyártót összefogó AGCO Corporation alelnöke avatta fel.
    Az államtitkár beszédében kitért arra, hogy a Közös Agrárpolitika keretében az Európai Unió 2014 és 2020 közötti pénzügyi ciklusában is lesz lehetőség a műszaki fejlesztések támogatására.
    Pintér Zsolt ügyvezető igazgató az MTI-nek elmondta: a cég idén és a jövő évben másfél milliárd forint értékben hajt végre fejlesztéseket, ezek között további három új telephelyet épít Pécsett, Zalaegerszegen és Szolnokon, valamint tizenöt telepe közül több infrastruktúráját fejleszti.
    Az ügyvezető tájékoztatása szerint a mezőgazdasági gép- és alkatrész-kereskedelemmel, szervizeléssel foglalkozó társaság idén a tervezett 37 milliárd forinttal szemben várhatóan 46 milliárd forintos árbevételt ér el. 2010-ben a cég tevékenységének ötven százaléka származott alkatrész-kereskedelemből és szerviz-szolgáltatásból, aminek az árbevétele idén is megközelíti a húszmilliárd forintot.
    A Vidékfejlesztési Minisztérium ismertetése szerint az elmúlt tíz év alatt a magyar agrárium szereplői 770 milliárd forint értékben vásároltak és helyeztek üzembe új technikai eszközöket. Ezeknek a gépek, berendezések nagyrészt minőségi cseréket és a gépi kapacitások növekedését szolgálták.
    Magyarországon az elmúlt 10 évben 30 ezer új traktort vásároltak, ami azt jelenti, hogy jelentősen korszerűsödött a géppark. Száz hektár mezőgazdasági területre 2,5 darab traktor jut, ami az eszközök kihasználtsága szempontjából kedvező – ismerteti a szaktárca közleményében.
    A mezőgépipar fejlesztése a munkahelyek megőrzése és bővítése szempontjából is illeszkedik a kormány programjába, mert a tradicionális szakmáknak is helyet adó üzemek helyben, a vidéki lakosságnak biztosítanak megélhetést – húzza alá a VM közleménye.

Forrás: MTI

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes