Az Audi Hungária lett az év legnagyobb befektetője

Kiosztották az "Év befektetője" díjakat csütörtökön Budapesten, az "Az év legnagyobb befektetője" az Audi Hungária Motor Kft. lett 900 millió eurós beruházásával, közvetlenül mintegy 1.800 új munkahely létrehozásával – közölte a díjat alapító ITD Hungary csütörtökön az MTI-vel.

Az ITD Hungary által 2005-ben alapított díjakat Becsey Zsolt, a Nemzetgazdasági Minisztérium külgazdaságért felelős államtitkára, valamint Denéné Tóth Marianna, az ITD Hungary vezérigazgatója adta át öt kategóriában.

A díjak célja, hogy elismerje azokat a vállalatokat, valamint az őket támogató szervezeteket és önkormányzatokat, amelyek az adott évben a legnagyobb mértékben járultak hozzá a magyar gazdaság fejlődéséhez és a foglalkoztatottság növeléséhez.

Az ITD Hungary-nek, a kormány befektetésösztönzési háttérintézményének köszönhetően 2010 első kilenc hónapjában 28 nemzetközi cég választotta Magyarországot befektetése helyszínéül. Ezek a beruházások összesen 1,9 milliárd euró értékben valósulnak majd meg és közvetlenül több mint 6 ezer új munkahelyet teremtenek.

"Az év legnagyobb kapacitásbővítést végrehajtó vállalata" díjat idén, a Magyarországon 1991 óta jelen lévő General Motors Powertrain-Magyarország nyerte el. A szentgotthárdi gyár a világ egyik vezető motorgyára lesz azt követően, hogy négy év múlva befejeződik az idén ősszel bejelentett 500 millió eurós beruházás, amely révén a termelőkapacitás eléri az évi egymillió darabot, és 800 új munkahely jön létre.

"Az év legnagyobb regionális szolgáltató központját létrehozó vállalata" kategória nyertese a Kinetic Concepts Inc. (KCI) lett. A KCI egy vezető orvostechnológiai vállalat, amely a sebkezelés, szövetregeneráció és a terápiás támogató rendszerek piacán kutat, fejleszt, gyárt és forgalmaz innovatív, csúcstechnológiájú termékeket. A cég szeptemberben ötven főt foglalkoztató globális szolgáltató központot nyitott Budapesten, amelyet a következő években több száz fősre bővítenek majd.

A "K+F együttműködésért" díjat a Nokia Siemens Networks (NSN) kapta az ELTE-vel és a BME-vel kötött együttműködéséért. A vállalat évente csaknem egymillió eurót fektet a magyar diplomások képzésébe. A program keretein belül diákok százai kapnak lehetőséget arra, hogy gyakorlati tapasztalatot szerezzenek az NSN laboratóriumaiban Budapesten. A Nokia Siemens Networks budapesti K+F központja az egyik legnagyobb kutatás-fejlesztéssel foglalkozó bázis Magyarországon: a 850 hazai munkavállaló több mint fele ezen a területen dolgozik. A vállalat idén további 100 fejlesztőmérnökkel bővíti tudásközpontját, hiszen a Nokia Siemens Networks Budapestet választotta globális vasúti rádiókommunikációs kompetencia-központja székhelyéül.

"Az év befektetőbarát ipari parkja" címet a Jászfényszarui Ipari Park kapta. A telephely 18 éve ad otthont a 43 milliárd forintos beruházást megvalósító Samsung televíziógyárának. Az Ipari Park aktív marketingtevékenységgel igyekszik a betelepülő vállalkozások számát növelni, és rendkívül eredményesen használja az ITD Hungary Zrt. által kínált lehetőségeket.

forrás: mfor.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes