Autóval megy a Hungaroringre? Készüljön fel!

Óriási forgalom várható a magyarországi autópályákon a hétvégi Formula-1-es verseny miatt – mondta az InfoRádiónak az Állami Autópálya Kezelő Zrt. kommunikációs vezetője. Béni Gyöngyi hozzátette: az M3-as autópályán megváltozik a közlekedési rend, a Nyíregyháza felé vezető oldalon a leállósávból VIP-folyosót alakítanak ki.

P7044062

Átütemezték a karbantartási munkákat, ezért a Formula-1-es Magyar Nagydíj hétvégéjén nem kell terelésre, forgalomkorlátozásra számítani az M3-as autópályán – tájékoztatta az InfoRádiót az Állami Autópálya Kezelő Zrt. kommunikációs vezetője.
Béni Gyöngyi azt is elmondta: a verseny ideje alatt a társaság diszpécserszolgálatától és helyi tarifával hívható call centerétől magyar és angol nyelven kérhetők le az autópálya információk. A forgalmi helyzetről sms-ben is értesítést küld az ÁAK az azt igénylő autósoknak.

Mogyoród is készen áll

Mogyoród nagyközség is készül a hétvégi Formula-1-es versenyre: kicsinosították az utcákat, mobil szeméttároló edényeket, valamint mobil illemhelyeket is elhelyeztek – mondta az InfoRádiónak Mogyoród polgármestere.
Babicz László hozzátette: a település neve, amely összeforrott a Hungaroringével, világszerte ismert, ezért az önkormányzat a sportturizmus erősítését tűzte ki célul. Jó híre van a mogyoródi bornak is, amit az idén negyedik alkalommal megrendezett Apátsági Bornapok látogatói is továbbadnak.

A Magyar Nagydíj miatt megváltozik a közlekedési rend az M3-as autópályán: a Nyíregyháza felé vezető oldalon az M0-s autóút csomópontja, és a Ring pihenőhely között a leállósávon külön forgalmi folyosót alakítanak ki a VIP-vendégek részére.

A szurkolók a 19-es kilométerszelvénynél létesített ideiglenes lehajtónál tudnak a Hungaroringhez vezető útra kanyarodni, de a pálya a 23-as jelzésű, mogyoródi csomópont felől is megközelíthető – mondta az ÁAK kommunikációs vezetője, hangsúlyozva: a sztráda használata ezen a hétvégén is díjköteles.
Béni Gyöngyi alternatív útvonalat is javasolt a Hungaroringre autóval kilátogatóknak. Mint mondta, hétfőn átadták az M31-es autópályát, amely az M0-t köti össze az M3-as gödöllői csomópontjával. Így aki az M0 felől érkezik, errefelé le tudja rövidíteni az utat.

A verseny után Budapest felé a 23-as jelzésű csomópontnál, a Ring pihenőhelynél az M3-asra, a gödöllői csomópontnál az M31-esen keresztül pedig az M0-ra lehet felhajtani – fűzte hozzá az Állami Autópálya Kezelő Zrt. kommunikációs igazgatója.

Ferihegyen is erősebb a forgalom

Megnőtt a forgalom a Ferihegyi repülőtéren, a legtöbb Formula-1-es csapat és sok szurkoló is oda érkezik hétvégi Magyar Nagydíj előtt. Több istálló tagjai különgéppel utaznak, de akadnak olyanok is, akik fapados légitársaságok gépeivel repültek a fővárosba – mondta az InfoRádiónak a Budapest Airport szóvivője.
A repülőtér épületeiben és azok előtt sok rajongó verődött össze az érkező versenyzőkre várva. Szilágyi Károly hangsúlyozta: a várakozók bátran fotózkodhatnak kedvenceikkel, de fontos, hogy a többi utast ne akadályozzák.

Jelenleg a Ferihegyről a fővárosba vezető utakon erős a forgalom. Mivel több csapat tagjai rendőri felvezetést kértek, az autósoknak számítaniuk kell arra, hogy a 4-es úton, az Üllői úton vagy az M0-s autóúton gyorsan haladó, rendőrök által kísért konvojjal találkoznak – mondta a szóvivő.
Akik hétfőn indulnának útnak Ferihegyről, számolniuk kell azzal, hogy tovább tart majd kijutni a repülőtérre, illetve átesni a biztonsági ellenőrzésen.
Szilágyi Károly megjegyezte: a Magyar Nagydíj hétvégéjén a Hungaroring és a Ferihegyi repülőtér között közvetlen helikopteres összeköttetés lesz, ezért a XVI., XVII. kerület, Csömör és Mogyoród fölött megnő majd a légi forgalom.

A mentők is felkészültek

Mintegy százötven munkatárssal, 19 mentőautóval két mentőhelikopterrel, valamint speciális egységekkel készül az Országos Mentőszolgálat a Magyar Nagydíj egészségügyi biztosítására – mondta az InfoRádiónak az Országos Mentőszolgálat szóvivője.

A tribünökön előre kidolgozott mentési terv szerint helyezkednek majd el a mentőegységek; a tavalyi versenynapokon nagyjából százötven, főleg a hőség miatt rosszul lett, elájult embert kellett ellátniuk.
Ha valaki rosszul érzi magát, a 104-es telefonszámon hívhat mentőt. Ugyanezen a számon érdeklődhetnek a kórházba kerültek hozzátartozói rokonuk holléte felől – mondta Győrfi Pál.

A szóvivő a szurkolóknak azt javasolta: mivel a hétvége igen melegnek ígérkezik, öltözzenek szellős, természetes anyagból készült ruhákba, és fogyasszanak sok folyadékot.

Forrás: inforadio.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes