Autoliv – autóalkatrészgyár Sepsiszentgyörgyön

Hatszáz létesítendő munkahelyre két nap alatt 2700-an jelentkeztek Sepsiszentgyörgyön, ahol a svéd Autoliv autóalkatrész-gyártó cég kormánykerék-előállító üzemet hoz létre.

Az Autoliv Románia Kft. egy korábbi készruhagyár telephelyén  lévő gyárcsarnokban hozza létre az üzemet, a gyártás az év második  felében kezdődik. A teljes gyártófolyamatot a sepsiszentgyörgyi  üzembe telepítik, ahol naponta várhatóan 3000 kormánykerék készül  majd. Ezeket a svéd gyártó a közép- és kelet-európai autógyártóknak  kívánja értékesíteni. A kft. egyelőre nem közölte a beruházás  összegét. A 16 számításba vett helyszín közül egyebek mellett a képzett  munkaerő megléte miatt esett a választásuk Sepsiszentgyörgyre. Első  körben hatvan embert szerződtetnek, akiket a cég franciaországi,  törökországi és tunéziai gyáraiba küldenek tanulni, ők fogják majd  képezni a többi alkalmazottat.  
Az Autoliv 1997 óta van jelen Romániában, a brassói, lugosi és  temesvári gyáraiban 3500 embert foglalkoztat. A cég Temesváron és  Brassóban fejlesztési központot is létesített, amelyekben biztonsági  öveket és elektronikus biztonsági berendezéseket tesztelnek.
A svéd társaságnak 2010-ben 7,2 milliárd dolláros forgalma volt,  és 43 ezer alkalmazottat foglalkoztatott világszerte.

Forrás: AutoPro

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes