Athénig tartó vasúti folyosót fejleszt Magyarország

Politikai nyilatkozatot írtak alá csütörtökön Brüsszelben Bulgária, Görögország, Magyarország és Románia közlekedési vezetői a Hegyeshalomtól Athénig, illetve Constantáig vezető vasúti közlekedési folyosó fejlesztésének támogatásáról – jelentette be Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára Brüsszelben.

A közlekedési témáért felelős EU-miniszterek találkozójának margóján aláírt dokumentum felsorolja a Hegyeshalom–Budapest–Arad–Bukarest–Constanta/Temesvár–Craiova– Szófia–Szaloniki–Athén útvonalon vezető – a 22. számú kiemelt európai uniós vasúti TEN-T (Transzeurópai Közlekedési Hálózat) projekt részét képező – fővonal már elkészült és 2015-ig elkészülő szakaszait, valamint hangsúlyozza a pályaállapotok javításának fontosságát. A dokumentum célként azonosítja a teher- és személyszállítás minőségének fejlesztését, és a 2007-20 között rendelkezésre álló uniós társfinanszírozási források hatékony felhasználását.

A tárca közleményéből kiderül, a nyilatkozat szerint az érintett minisztériumok és pályaműködtetők kijelölt képviselői évente kétszer, a közlekedésért felelős miniszterek pedig először 2011 decemberében találkoznak a projekt megvalósításában elért eredmények áttekintése érdekében. A brüsszeli miniszteri találkozón Völner Pál ismertette a jövő félévben soros magyar EU-elnökség terveit is. A meghatározó közlekedési témák között említette a 2011-2020. évi közlekedéspolitikai javaslatgyűjtemény (fehér könyv) előkészítésének folytatását, a Transzeurópai Közlekedési Hálózat felülvizsgálatát és a közúti közlekedésbiztonsági csomag továbbvitelét.

forrás: magyarkozlekedes.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes