Átadták a Technonet központot a Győri Ipari Parkban

40514_9726847_160_120_7a5e4412ed07ddc2fde473a909c0774b[1]

Technonet autóipari technológia kompetencia központot adtak át pénteken a Győri Ipari Parkban; az uniós támogatással megépült, 577 millió forint összköltségű beruházás az autóiparhoz kapcsolódó innovatív kisvállalkozásokat segíti.

Budavári László, a beruházó Innonet Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója az átadáson elmondta: a projektre 400 millió forintot, a fejlesztés első ütemének 80 százalékát nyerték el a Nyugat-dunántúli Operatív Program keretében. A fennmaradó 20 százalékos önrészt hitelből fedezték.

Az első beruházási ütemre összesen félmilliárd forintot fordítottak. Ebből a forrásból 1.600 négyzetméteren irodákat, tárgyalókat, raktárakat, kiszolgáló helyiségeket építettek és elkészültek a létesítményhez kapcsolódó utak, parkolók is. Az épületet geotermikus energiával fűtik, ezzel csökkentik a környezetterhelést.

A második fejlesztési ütemet 77 millió forintos ráfordítással teljes mértékben önerőből valósították meg. Ennek keretében négy kisvállalkozói műhelyt hoztak tető alá 500 négyzetméteren. Az irodák és a műhelyek iránt is nagy az érdeklődés, a beköltözés rövidesen megkezdődik. A kompetencia központ magas szintű menedzsment támogatás mellett minőségi szolgáltatásokat nyújt, erősíti az együttműködést a tudomány és a gazdaság között, elősegíti a kutatás-fejlesztési eredmények átültetését a gyakorlatba.

Az Innonet két meghatározó tulajdonosa, a győri önkormányzat és a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara törzstőke-emeléssel támogatta a Technonet projekt megvalósulásához szükséges területvásárlást – mondta Simon Róbert Balázs alpolgármester.

Hozzátette: a két kisebbségi tulajdonos, az Universitas-Győr Alapítvány és a Magyar Innovációs Szövetség a szakmai hátteret és a széles körű innovációs kapcsolatrendszert biztosította a projekt számára.

Breznovits István, a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség ügyvezető igazgatója az átadáson közölte: a Technonethez hasonlóan nyolc beruházást valósítanak meg a régióban 1,8 milliárd forintos támogatással, 3,5 milliárd forint összegben. A nyugat-dunántúli régiónak jelenleg 5,1 milliárd forint áll rendelkezésére telephely-fejlesztés és ipartelepítés támogatására. A telephely-fejlesztésre szeptember 19-ig, a nagyobb értékű ipartelepítésre szeptember 31-ig várják a pályázatokat.

forrás: tranzitonline.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes