Átadták a Rábalux új győri logisztikai központját

A fejlődőképes kis- és középvállalatok fontosságát hangsúlyozta Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára a Rábalux Logisztikai Kft. egymilliárd forintból megépült új raktárközpontjának átadásakor csütörtökön a győri ipari parkban.

Az államtitkár kifejtette: a magyar gazdaság minden egyes sikertörténetére szükség van, sok erős, fejlődni képes kis- és középvállalat kell az országnak.
Szavai szerint erre mutatott példát az 1993-ban családi vállalkozásként létrejött Rábalux, amely arra is képes volt, hogy termelésének munkaigényes folyamatait kihelyezze Kínába, a magas hozzáadottérték-igényeseket pedig itthon tartsa.
A társaság új központjában több mint 6.600, egyenként egy tonnás teherbírású, az európai szabványnak megfelelő raklapot tudnak elhelyezni. Ezek mozgatásához két nagy teljesítményű targoncát is beszereztek. A zöldmezős beruházás költségeinek negyedét az Új Széchenyi Terv pályázatán nyerte el a társaság.
Tavaly szeptemberben jelentették be, hogy közel 1 milliárdos – negyedrészben uniós pályázati pénzből finanszírozott – fejlesztéssel regionális logisztikai központot épít Győrben a Rábalux Logisztika Kft. a Győri Ipari Park egyik közel 19 ezer négyzetméteres telkén.
A 7.200 négyzetméter alapterületű létesítményben magasraktárat alakítanak ki, amelyben soros állványrendszeren, raklapos raktározást végeznek majd. A társaság stratégiai törekvése ugyanis, hogy teljes körű logisztikai szolgáltatást kínáljon, így a régiót lefedve  piacvezető pozíciót érjen el a világítástechnikai logisztikai szolgáltatások terén.
A beruházás – amelynek munkálatai tavaly augusztusban kezdődtek és egy hete fejeződtek be – a Rábalux Logisztikai Kft. legnagyobb fejlesztése. A létesítményben 17-en dolgoznak.

Forrás: Packaging

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes