Amerikai gépek fognak gyakorlatozni fölöttünk

Elnézést kér az esetleges kellemetlenségek miatt a Honvédelmi Minisztérium (HM), amelyet a közös magyar-amerikai légi hadgyakorlaton részvevő gépek zaja okozhat az érintett városok lakóinak.

A szaktárca csütörtöki közleményében azt írták, hogy a hétfőtől május 7-ig tartó, Load Diffuser 2010 elnevezésű, hadgyakorlaton magyar részről JAS-39 Gripen, MiG-29 Fulcrum vadászrepülőgépek, illetve különböző légvédelmi rakéta eszközök vesznek részt; míg a nyolc darab F-16 típusú vadászrepülőgép az Egyesült Államok Ohio-i Nemzeti Gárda 178. Vadászrepülő Ezredét képviseli majd.

A gyakorlat két hete alatt a nyugati országrészben Pécs, Kaposvár, Baja, Nagykanizsa, Zalaegerszeg, Keszthely és Szombathely, míg keleten Eger, Miskolc, Debrecen, Füzesabony, Kazincbarcika és Hajdúszoboszló légterét érintik a gépek – tették hozzá.

A közlemény szerint mind az alakulat, mind a gyakorlaton részt vevő amerikai fél repülőgép-vezetői szigorú – polgári és katonai – előírások, szabályok szerint hajtják végre feladatukat. A pilóták a gyakorlat teljes időtartama alatt betartják a repülésekre vonatkozó előírásokat, így az ilyen esetre vonatkozó magassági korlátokat is – közölte a HM.

A cikk részletei->

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes