Alvállalkozók a BKV-nál

Újra jár a Komáromot és Komárnot összekötő buszjárat. – További 25 alvállalkozói autóbusz Budapesten. – Gázolt a hármas metró. Felfüggesztett börtönbüntetés a pilóták elvakításáért. Hírek az ősz első napján.

title

Komárom | Magyarország — Ismét közlekedik a Komáromot és Komárnót összekötő autóbuszjárat. A két éve szünetelő viszonylatot a Szlovák Autóbusz-közlekedési Vállalat kihasználatlanság miatt szüntette meg. A lakosság folyamatos tiltakozása miatt újra tárgyaltak a céggel, de a szlovákiai cég nem látott fantáziát a járatban. A viszonylatot végül a Vértes Volán üzemelteti, a busz a két város autóbusz állomása között jár naponta hatszor. A buszok a vasúti csatlakozást figyelembe véve indulnak naponta hatszor.

Budapest | Magyarország — Kibővíti az alvállalkozói szerződését a BKV, mert a közlekedési társaság csak így tudja az iskola idei menetrendet biztosítani. Szeptember elsejétől a VT Transman 15 buszt biztosít, (többségük a népszerű Ikarus 263-as sorozatból kerül ki) míg a további tízet a Volánbusz ad. A VT Transman az eddigi vonalakon felül a budaörsi 40E és 188E, a csepeli 71, 152 és 179, valamint a törökbálinti 172E-n jelenik meg. Sárga busszal utazhatnak két hónapig a 13-as család utasai, valamint a csepeli 38-138-as buszokon a magaspadlós indulásokban (a Volánbusz csak hétköznap üzemelteti a járatokat). Nemes Gábor, a Cinkota Autóbusz Üzemegység Közlekedési Szakszervezet elnöke a bírósághoz fordul a lépés miatt. Érdekesség, hogy a BKV a napokban selejtezett közel harminc buszt, ezért kérdéses két hónap múlva mennyiben változhat a kocsikiadás.

Budapest | Magyarország — Elgázolt egy ötven év körüli nőt a hármas metró a Kálvin téren. A hölgy az életmentő ároknak köszönhetően csak könnyű sérüléseket szenvedett, mert a metró nem ütötte el. A mentés ideje alatt autóbuszok közlekedtek a Deák Ferenc tér és a Nagyvárad tér között.

Budapest | Magyarország — Felfüggesztett börtönbüntetésre ítéltek egy fiatalembert Franciaországban, mert lézerrel elvakította a leszálláshoz készülő személyszállító gépek pilótáig. A bíróság példás gyorsasággal, két nap alatt hozott döntést az ügyben. Emlékezhetünk, néhány hónapja Vecsésen fogtak el egy férfit, aki a Ferihegyre leszálló pilóták szemébe lézerezett.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes