Alternatív megoldások

Utasfűtéses metró. – Kavarások egy telephely körül. – Emelkedik a pályadíj? – Diverzitás a BKV ügyében. Hírek késő délelőtt, a hét második napján.

title

Párizs | Franciaország — Az utasok fűtenek majd egy tizenhét lakásos háztömböt a francia fővárosban, a Pompidou Központ közelében. Az állandó tömeg, és persze az állomási gépek, valamint a metrószerelvények stabil, 14-20 fokos hőmérsékletet biztosítanak, ez az alternatív energiaforrás igen olcsó, és a szén-dioxid-kibocsátás szempontjából is kedvező.

Szekszárd | Magyarország — Politikai támadásnak véli a szekszárdi polgármester a Gemenc Volán paksi telephelyének megszerzésével kapcsolatos, nyilvánosságra került értesüléseket. Horváth István úgy nyilatkozott: túlzás az ingatlan lapokban megjelent ára, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő 170 millióra értékelte, semmiképp nem érhet 450 milliót. Sajtóértesülések szerint a Gemenc Volán az adásvételi szerződés után bérleti szerződést is kötött, amely szerint az eladott ingatlant havi két és fél millióért visszabérlik a Permitto Ingatlanfejlesztő Kft.-től, ebben a társaságban résztulajdonos Horváth István is.

Magyarország — A Rail Cargo Hungaria Zrt. körül kialakult nehézkes helyzet áremelésre kényszerítheti a teherfuvarozó társaságot. A pályadíjak hosszú évek óta stagnálnak, az RCH azonban jelentős, hat és fél milliárdos költségnövekedést könyvelhetett el az elmúlt évben.

Budapest | Magyarország — Horváth Csaba volt főpolgármester-helyettes bírálta a Demszky Gábor székére pályázó politikustársa, Tarlós István BKV-val kapcsolatos kijelentéseit. A szocialista politikus logikátlan lépésnek ítéli a négyes metró elválasztását a BKV-tól, és értetlenül áll az autóbusz-közlekedés oroszlánrészének privatizációs terve előtt is. Tarlós István a Magyar Televízió Ma Reggel című műsorában hangsúlyozta, hogy azért van szükség a buszágazat egy részének kiszervezésére, mert egyedül így van esély új autóbuszok beszerzésére.

Forrás: iho.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes