Alstom-metrók: már a hatóság térfelén van a labda

Ma már nem a főváros és az Alstom között folyik a vita a metrókocsikról, hanem a francia cég és a magyar közlekedési hatóság között – mondta a főpolgármester.

Tarlós István (Fidesz-KDNP) szerint az Alstom és a Nemzeti Közlekedési Hatóság között tartó, (a vasúthatósági engedélyről szóló) "meccsnek" el kell dőlnie, ám ez nem a fővároson múlik. Jelezte azonban, hogy ezen múlhat a beruházás európai uniós támogatása.

Elmondta, egyetlen pontban bizonytalan még a megállapodás a francia cég és a főváros között, ez pedig a hatósági engedély ügye, amelyben a fővárosnak nincsen szerepe. Tarlós István úgy fogalmazott: "Abban nincs megoldás, hogy mi az ördög legyen a hatósági engedéllyel". A főváros nem avatkozik a hatóság munkájába, és nem is minősíti azt – tette hozzá -, de mint mondta, "a nyolc hónapos hallgatáson változtatni kell". A főpolgármester szerint a hatóságnak azt is meg kell mondania az Alstomnak,- "ha arról van szó netán", és amit ő nem állít – hogy ezek a szerelvények semmi körülmények között nem kaphatnak engedélyt.

Júniusban a francia bíróság a BKV számára kedvező határozatot hozott az Alstom bankgaranciájának ügyében. A 30 milliárdos összeg röviddel később meg is érkezett a BKV számlájára.

forrás: privatbankar.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes