Állami mentőöv a Malév maradékának??

Hamarosan az államé lehetnek a Malév még működő leányvállalatai – tudta meg a Népszabadság, ami akár azt is jelentheti, hogy a repülőgép-karbantartó és a földi kiszolgáló leányvállalatok üzletrésze nem lesz felhasználható a Malév felszámolása során a hitelezői igények kielégítésére.

Ez persze csak akkor merülne fel, ha akadna olyan hitelező, aki a felszámolás során bejelentkezne a Malév Ground Handling vagy az Aeroplex vállalatokért, ennek azonban a magyar légi közlekedés jelenlegi helyzetében és a hazai piac gyengeségét ismerve elég kicsi az esélye. A két céget a felszámolás során akár értékesíthetnék is, de ahogy a Malév hitelezői között kérdéses, hogy akad-e érdeklődő, pontosan ugyanilyen talány, hogy lenne-e olyan befektető, aki pénzt adna azokért a cégekért, amelyek a nemzeti légitársaság leállásával elvesztették legnagyobb ügyfelüket.
Mint már korábban is megírtuk, a kormányzat egyértelművé tette: a felszámolás során a nehéz helyzetbe került leánycégek megmentése prioritás. Ennek egyik indoka, hogy a két cég még annak ellenére is több száz embernek ad munkát, hogy a Malév GH-től 450, míg az Aeroplextől 250 embert küldtek el a Malév csődjét követően. Ez, bár javított a cégek gazdálkodásának helyzetén, a problémákat nem oldotta meg, hiszen a piacon nagyon nehéz egyik napról a másikra megrendeléshez jutni, ráadásul a cégeknek immár az anyacég bázisa nélkül kell helytállnia a versenyben. Így most könnyen lehet, hogy az államon van a sor, hogy mentőövet nyújtson e cégeknek.

További részletek >

Forrás: NOL

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes